Μενού
  • Α-
  • Α+

Από σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 ξεκινά η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ενοίκια Απριλίου. Η αποζημίωση θα πραγματοποιηθεί με προκαταβολή βάσει των στοιχείων που έχουν καταχωρήσει οι δικαιούχοι στην πλατφόρμα. Όπως και τις προηγούμενες φορές η δήλωση είναι υποχρεωτική για όλους, καθώς όσοι εισπράξουν αποζημίωση αλλά δεν υποβάλλουν δήλωση θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα. 

Διαβάστε ακόμη: ΟΑΕΔ: Οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα αγοράς βιβλίων σε νέους έως 24 ετών 

Τα ποσά της αποζημίωσης

Για τα πρόσωπα που κατ' επιταγή νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού COVID-19 δεν εισπράττουν μίσθωμα κατά τον μήνα Απρίλιο 2021:

  • 80% του συνολικού μηνιαίου μισθώματος για τα φυσικά πρόσωπα 
  • 60% του συνολικού μηνιαίου μισθώματος, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Για τα φυσικά πρόσωπα που κατ' επιταγή νόμου στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού COVID-19 εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%, ποσό ίσο με το ήμισυ της μείωσης του μηνιαίου μισθώματος.

Η καταβολή των ως άνω ποσών θα διενεργείται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων που έχει γνωστοποιηθεί στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA