Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλές έρευνες έχουν γίνει για το αν το πρωινό ξύπνημα είναι το «κλειδί» για μια επιτυχημένη καριέρα αλλά ο Άνταμ Γκραντ, Αμερικανός ψυχολόγος και συγγραφέας, καθηγητής στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια που ειδικεύεται στην οργανωτική ψυχολογία, αυτό που μετράει είναι να ξυπνάει κανείς και να ξεκινά να δουλεύει την ώρα που εκείνος αισθάνεται πιο παραγωγικός.

Διαβάστε ακόμη: Έρευνα: Οι εργαζόμενοι παίζουν σημαντικότερο ρόλο στην επιτυχία μιας εταιρείας από τους μετόχους

Ο Τιμ Κουκ, CEO της Apple, η Μέρι Μπάρα, CEO της General Motors και ο συγγραφέας Νταν Μπράουν, είναι, όπως αναφέρει το inc.com, «πρωινοί τύποι» με τα ξυπνητήρια τους να χτυπάνε από τις 3.30 τα ξημερώματα! Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που λειτουργεί για όλους.

https://twitter.com/AdamMGrant/status/1074769114512678913?ref_src=twsrc^tfw

Οι πρωινοί τύποι

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν να ξυπνήσουν νωρίς το κάνουν επειδή εκείνη την ώρα μπορούν να έχουν λίγο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό τους χωρίς διακοπές, ενοχλητικά mail και τηλέφωνα. Άλλοι επιλέγουν να ξυπνήσουν νωρίς, ώστε να προλάβουν να ασκηθούν (έρευνες δείχνουν ότι μόλις 20 λεπτά μέτριας άσκησης ανεβάζει τη διάθεση για τις επόμενες 12 ώρες).

Όσοι πατούν αναβολή στο ξυπνητήρι

Εάν σας αρέσει να ξυπνάτε μετά τις 9 το πρωί για παράδειγμα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε μία ρουτίνα παραγωγική για εσάς. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι ξεκινάτε να εργάζεστε πρώτα από το σπίτι και μετά να πηγαίνετε στο γραφείο. Ή ότι απλά μεταθέτετε ώρες δουλειάς το βράδυ. Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να ξεκινήσετε τη δουλειά πριν από όλους τους άλλους, μπορείτε απλά να τελειώνετε τη δουλειά μετά από όλους τους άλλους.

Οι πιο πετυχημένοι

Οι πιο πετυχημένοι είναι αυτοί που ξεκινούν και τελειώνουν τη δουλειά τους όποτε θέλουν. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτά που πετυχαίνετε τις ώρες που εργάζεστε. Άρα μην έχετε στο μυαλό σας να ξυπνάτε μια συγκεκριμένη ώρα μόνο και μόνο επειδή τότε ξυπνά ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Τιμ Κουκ. Βρείτε τι είναι αυτό που λειτουργεί για εσάς,

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA