Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέχρι 50.000 θα είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιδότησης των πάγιων δαπανών, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο συγκεκριμένος αριθμός προκύπτει με βάση τα σημερινά στοιχεία, καθώς απαιτείται μείωση τζίρου κατά 30% και ζημιογόνα χρήση μετά την προσμέτρηση των μέτρων στήριξης.

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι μετά τις 17 Ιουνίου θα πρέπει να ακολουθήσει στις αρχές Ιουλίου η δεύτερη φάση για την πίστωση των ποσών. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα παράτασης, προσθέτοντας, ωστόσο, πως κάθε φορά η κατάσταση επανεξετάζεται ανάλογα με τα δεδομένα.

Για την παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε πως ήδη όλες οι χώρες κινούνται στη βάση της ευελιξίας και το 2022, ενώ για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων ανέφερε πως η σχετική συζήτηση θα ανοίξει το β' εξάμηνο εφέτος. Σχετικά με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας από την Κομισιόν που ανακοινώνεται την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, δήλωσε ότι αυτή θα είναι θετική και θα οδηγήσει στο πακέτο «δόσεων». Συστάσεις θα υπάρχουν, ανέφερε, για τις επόμενες αξιολογήσεις.

Ακόμη, σχετικά για το «κούρεμα» των ενοικίων είπε πως προς το παρόν φαίνεται πως θα είναι ο τελευταίος μήνας χρήσης του εν λόγω μέτρου. Ενώ, ερωτηθείς για τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου, ανέφερε ότι «κινούμαστε συνεκτικά ως κυβέρνηση» και είναι επιτυχία που εξασφαλίσθηκαν επιπλέον πόροι.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA