ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/06/2021 21:25

Ελληνικό: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda - 647 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία

Μία από τις πλέον εμβληματικές αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας ολοκληρώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία – μέλος του Υπερταμείου, με την υπογραφή από το Ταμείο και την HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development, του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.»

Ελληνικό: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda - 647 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία
Η υπογραφή για το Ελληνικό (Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ολοκληρώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ μία από τις πλέον εμβληματικές αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, την υπογραφή από το Ταμείο και την HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development, του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.». Την Παρασκευή 25/6 στις 12.00, το Ελληνικό, μετά από 7 χρόνια, πέρασε στην Lamda Development και μαζί 647 εκατομμύρια ευρώ πέρασαν στο κράτος, δηλαδή 300 εκατ. ως πρώτη δόση και 347 εκατ. ως εγγυητική επιστολή.

Την μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κοσμά και την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης. Η υπογραφή έγινε παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη. Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΑΙΠΕΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ