Μενού
  • Α-
  • Α+

Αισιόδοξο μήνυμα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας παρά την αβεβαιότητα της πανδημίας εξέπεμψε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, από τη Βουλή συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την παράδοση στον Πρόεδρο της Βουλής της Ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ.

Διαβάστε ακόμη: Ανέπαφες συναλλαγές: Παραμένει το όριο των 50 ευρώ χωρίς PIN

«Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που είμαστε τόσο  αισιόδοξοι. Είναι μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο ανάκαμψης. Θα φέρει για 6 - 7 χρόνια 75 δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα», επισήμανε ο κ. Στουρνάρας. Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί ότι δεν είναι ανέφικτο ακόμα και το σενάρια για μέσο όρο  ανάπτυξης 3,5% μια ολόκληρη δεκαετία.

Για φέτος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε ότι η πρόβλεψη μένει αμετάβλητη στο 4,2%, ενώ η  πρόβλεψη για του χρόνου αναθεωρήθηκε  στο 5,3%.

«Τα ζυγίσαμε αρνητικά και θετικά. Από το ζύγι προκύπτει ότι εάν είναι να αλλάξει η φετινή πρόβλεψη θα είναι οριακά προς το καλύτερο, παρά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τέλος εάν υπάρχει αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας, απάντησε θετικά, αλλά υπογράμμισε πως φέτος είναι πολύ λιγότερη φέτος, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα προτροπής για την επιτάχυνση του εμβολιασμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA