Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επιδότηση παγίων δαπανών: Την Παρασκευή 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για αιτήσεις

Τελευταία ημέρα αύριο, Παρασκευή, 2 Ιουλίου, για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών στις επιχειρήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Συγκεκριμένα η προθεσμία υποβολής, λήγει αύριο, Παρασκευή, 2 Ιουλίου,, μετά και την ολιγοήμερη παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΑ: Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία - Ποια είναι η διαδικασία

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να οριστικοποιήσουν το έντυπο Ε3, το οποίο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, δίνει τη δυνατότητα σε όσους συμμετάσχουν να συμψηφίσουν το ποσό της επιδότησης που δικαιούνται με φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές που θα δημιουργηθούν από τον Ιούλιο έως και το τέλος του έτους.

Ετσι ο δικαιούχος, αντί να εισπράξει ένα χρηματικό ποσό, θα λάβει μία πίστωση με την οποία η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει υποχρεώσεις όπως ο φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, κ.α.

Οι δικαιούχοι

  • Απασχολούσαν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης ή δύο εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, κατά την 1η Αυγούστου 2020 ή κατά την 28η Οκτωβρίου 2020 ή κατά την 1η Μαΐου 2021
  • Ανήκαν την 31η Δεκεμβρίου 2020 σε πληττόμενους κλάδους όπως αυτοί προσδιορίζονται στη σχετική ΚΥΑ
  • Έχουν υποβάλει τις δηλώσεις ΦΠΑ και φορολογίας εισοδήματος
  • Είναι ενεργές και έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2020
  • Είναι ΜμΕ μη υποκείμενες σε ΦΠΑ ή υποκείμενες και απαλλασσόμενες ή είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ανεξαρτήτως μεγέθους
  • Δεν ήταν ήδη προβληματικές το 2019, με την εξαίρεση, όμως, των πολύ μικρών ή μικρών επιχειρήσεων.

Το καθεστώς αφορά σε ζημιογόνες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν πτώση τζίρου τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με το 2019. Ειδική πρόβλεψη, ωστόσο, θα υπάρχει για τις νέες επιχειρήσεις (έναρξη εργασιών μετά την 1η.1.2019) και τις επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα υποκατάστημα (από 1.4.2019 έως 31.12.2020), καθώς και για τα ΚΤΕΛ.

Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#αιτήσεις #Επιχειρήσεις #ΑΑΔΕ #δικαιούχοι