Μενού
  • Α-
  • Α+

Τελευταία πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού αυτή την εβδομάδα στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Ιούνιο. Μέχρι τις 9 Ιουλίου, αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων εργαζόμενων τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Ιούνιο, το επίδομα των 534 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Πρόγραμμα Γέφυρα 2: Πληρώνονται σήμερα, 30 Ιουνίου, οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι σχετικές δηλώσεις για το επίδομα ύψους έως και 534 ευρώ μπορούσαν να υποβληθούν διαδικτυακά στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» από τις 7 έως και τις 11 Ιουνίου 2021 και, μάλιστα, από επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η δραστηριότητά τους με εντολή δημόσιας Αρχής και όσες ανήκουν στον κλάδο της εστίασης.

Τι ισχύει με τις μονομερείς δηλώσεις εποχικά εργαζόμενων

Έως την Παρασκευή (02/07) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης για τους εποχικά εργαζομένους για τον μήνα Μάιο.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» τονίζει πως η συγκεκριμένη παράταση αφορά στην υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων βάσει του άρθρου 129 του ν. 4808/2021 (Α' 101), από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 1346/1983 (Α' 46) και με την παρ. 5 του άρθρου 38 του ν. 1836/1989 (Α' 79) σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είναι σε ισχύ, σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο 2021.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA