Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τουρισμός για όλους: Πιθανή νέα παράταση στις αιτήσεις - Οι δικαιούχοι

O υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Το ενδεχόμενο νέας παράτασης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» είναι ιδιαίτερα πιθανό. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επρόκειτο να λήξει σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου, μετά την τριήμερη διορία που είχε δώσει η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Διαβάστε επίσης: Τουρισμός για όλους: Στις 5 ή 6 Αυγούστου αρχίζει η χρήση των φετινών voucher

Ωστόσο, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στο πρόγραμμα. Μιλώντας στον AΝΤ1, είπε πως «θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση για το πρόγραμμα και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση».

Σημειώνεται ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλοι οι ενδιαφερόμενοι και δικαιούχοι ανεξαρτήτως του τελευταίου αριθμού του ΑΦΜ. Όπως είπε η κ. Σοφία Ζαχαράκη, την Παρασκευή έχουν ήδη γίνει πάνω από 200.000 αιτήσεις, ενώ η παράταση αφορά επιπλέον 50.000 voucher.

Αισιοδοξία από Θεοχάρη

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την φετινή τουριστική κίνηση στην χώρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «δεδομένου των συνθηκών η χώρα πάει πάρα πολύ καλά. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε στο 83% του 2019. Συνολικά, στα περιφερειακά αεροδρόμια, είμαστε περίπου στο 55% με 60% του 2019 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αγγίξει και το 65% του 2019. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την ώρα».

Ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, ενώ δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για την φετινή κίνηση στον τουρισμό, καθώς όπως είπε η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη. Όπως είπε η Ελλάδα είναι πρώτη σε προτιμήσεις στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας μας έχει βελτιωθεί γι’ αυτό και είμαστε επιθυμητοί ξανά». «Πρέπει να μείνουμε στην ποιότητα και να κρατήσουμε τα κρούσματα για να έρθει ο κόσμος», υπογράμμισε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#τουρισμός για όλους #δικαιούχοι #αιτήσεις #voucher

Best of Internet