Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα 700 εκατ. ευρώ φτάνουν μέχρι τώρα οι συμφωνημένες προπωλήσεις για κατοικίες και οικόπεδο στο Ελληνικό, όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος μίλησε σε επενδυτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου, που είχε οργανώσει η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Όπως εκτίμησε ο κ. Αθανασίου το ποσό αυτό στα τέλη του έτους θα έχουν ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ. Οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν προηγούμενο σε ιδιωτικό κατασκευαστικό αντικείμενο στην Ελλάδα και αναμένεται να φέρουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση σε όλο τον κλάδο, καθώς οι ταυτόχρονες κατασκευαστικές αναπτύξεις που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια, όπως εκτιμούν παράγοντες με γνώση του χώρου, δεν θα έχουν προηγούμενο.

Η εκκίνηση των κατασκευών τοποθετήθηκε από τον επικεφαλής της Lamda για την κατασκευή υποδομών στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και για την έναρξη κατασκευής κτιρίων στο δεύτερο εξάμηνο 2022. Όλα αυτά ουσιαστικά είναι προπομπός των όσων ακολουθήσουν και οδηγούν σε ένα άνευ προηγουμένου ράλι τις κατασκευές της χώρας. Πριν λίγες ημέρες έγινε η πρώτη παρουσίαση για τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα ενώ την ερχόμενη Τρίτη, 20 Ιουλίου, θα γίνει και η παρουσίαση του πρώτου εμπορικού κέντρου στην ίδια περιοχή με την ονομασία Marina Galleria.

Ενδιαφέρον για το Vouliagmenis Mall

Ο κ. Αθανασίου τόνισε είναι ασύλληπτο το επίπεδο των προπωλήσεων, καθώς σίγουρα δεν έχει προηγούμενο στον ελλαδικό χώρο. Ήδη η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες/καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Ο ίδιος διατράνωσε την μεγάλη έμφαση της εταιρείας στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό με αντίστοιχη εμπειρία η οποία θα βοηθήσει στο επιχειρούμενο brain gain. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 25% των νέων προσλήψεων θα είναι Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό. Μεγάλη σημασία για την εταιρεία έχει η διαφάνεια στις προμήθειες.

Γεωμετρική αύξηση της αξίας της εταιρείας

Σε σχέση με την θέση της εταιρείας ο κ. Αθανασίου πως η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού μέχρι το 2025. Παράλληλα η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα ανέλθει στα 3δισ.ευρώ, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της Εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά την Α’ πενταετία. Σημείωσε ακόμη πως τα εμπορικά κέντρα επανέρχονται στην προ-κορονοϊού κατάσταση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA