ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/07/2021 11:52

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Τετάρτη ή Πέμπτη ανακοινώνονται οι δικαιούχοι

Μέχρι την Πέμπτη (22/7) θα έχουν ανακοινωθεί οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, με τον ΟΑΕΔ να εκδίδει 300.000 επιταγές

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Τετάρτη ή Πέμπτη ανακοινώνονται οι δικαιούχοι
Παραλία (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Το αργότερο μέχρι αύριο, Πέμπτη (22/7) αναμένεται να ανακοινωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, σύμφωνα με τον Σπύρο Πρωτοψάλτη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ αποκάλυψε ότι έγιναν 350.000 αιτήσεις για 650.000 επιταγές. Τελικά ο οργανισμός θα εκδώσει 300.000 ηλεκτρονικές επιταγές. «Σήμερα, ή το πολύ αύριο θα βγάλουμε τα οριστικά αποτελέσματα ώστε οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν από την 1η Αυγούστου», ήταν τα λόγια του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν αναρτηθεί τα προσωρινά αποτελέσματα. Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι οι επιταγές αφορούν 6 διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χιο, Κω, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει επιδότηση και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Παράλληλα όσοι έχουν επιταγές από το περασμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης κλήθηκε να απαντήσει και στα παράπονα ορισμένων ξενοδόχων ότι τα χρήματα που λαμβάνουν είναι λίγα. Τόνισε ότι ο προΰπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος και οι τιμές που δόθηκαν ήταν καλές. «Για παράδειγμα σε ξενοδοχείο τριών αστέρων δίνουμε 35 ευρώ ανά άτομο, μαζί με πρωινό. Άρα 70 ευρώ το δίκλινο, και αυτό είναι για όλο το χρόνο. Το πρόγραμμα είναι 12μηνης διάρκειας», τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Πρωτοψάλτης υποστήριξε ότι το πρόγραμμα πηγαίνει καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα ποσοστό που παίρνει τις επιταγές και δεν τις χρησιμοποιεί, αλλά είναι αρκετά μικρό. Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ προανήγγειλε την ηλεκτρονική πληρωμή των επιχειρήσεων προκειμένου να αποφευχθεί η γραφειοκρατία και οι μετακινήσεις. «Οι αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΔ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ