Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΕΦΚΑ: Αιτήσεις για ένταξη δικηγόρων και λογιστών στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων

Στο διάστημα 26-30/7 οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για εξετάσεις με σκοπό την ένταξη στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων

ΕΦΚΑ (Πηγή: Eurokinissi)
ΕΦΚΑ (Πηγή: Eurokinissi)

Από τις 26 ως και τις 30 Ιουλίου θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις δικηγόροι και λογιστές-φοροτεχνικοί για να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης και στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια εξετάσεων, να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων, καθώς υπεγράφη η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ.

Διαβάστε ακόμη: ΕΦΚΑ: Στον «αέρα» για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες το myEFKAlive - Θα παρέχονται 12 υπηρεσίες και επιδόματα

Ο αριθμός ανέρχεται σε εκατόν σαράντα (180) και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr και oe-e.gr κατά το χρονικό διάστημα από 26/7/2021 έως 30/7/2021. Επισημαίνεται ότι στα αιτήματα τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων υπερβεί τον ανώτατο αριθμό των επαγγελματιών που μπορούν να συμμετάσχουν στον παρόντα κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης τα αιτήματα αυτά ισχύουν αυτοδικαίως για τον επόμενο διαθέσιμο κύκλο.

Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

  • α) τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και
  • β) λογιστές –φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ.7 του άρθρου 4 του π.δ.340/1998 (Α΄228).

Στο αίτημά τους οι επαγγελματίες πρέπει να καταχωρίζουν:

  1. τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail) τα οποία και θα αναγράφονται στο μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών μετά την επιτυχή πιστοποίησή τους.
  2. τον ΑΦΜ
  3. τον ΑΜΚΑ
  4. τον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ, στον οποίο θα εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Για την πλήρωση των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται βεβαίωση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου ή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το σύνολο των υπό πιστοποίηση επαγγελματιών.

Οι προϋποθέσεις, οι κανόνες διαδικασίας και λοιπά θέματα για την πιστοποίηση των επαγγελματιών καθορίζονται στην με αριθ.45891/2021 απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων(Β΄2954/5-7-2021).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΕΦΚΑ #αιτήσεις #δικηγόρος