Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δυνατότητα για όλες τις επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας -ασχέτως αν είναι πυρόπληκτες ή όχι- να μετατρέψουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές τους σε μη επιστρεπτέες, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τους πυρόπληκτους, τονίζοντας πως η βόρεια Εύβοια είναι μια διακριτή περίπτωση καθώς η έκταση της φωτιάς ήταν τέτοια που ουσιαστικά επηρέασε όλο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής.

«Γι’ αυτό και με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών -με εισήγηση την οποία απεδέχθην- αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις -ασχέτως αν είναι πυρόπληκτες ή όχι- να μετατρέψουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές τους σε μη επιστρεπτέες. Άρα, όλες οι επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας -ασχέτως αν έχουν πληγεί ή όχι- ουσιαστικά δεν θα επιστρέψουν στο κράτος ούτε ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία είχαν λάβει. Είναι και αυτή μια έμμεση αλλά πιστεύω ουσιαστική στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα, με αφορμή τη λειτουργία απόψε του arogi.gov.gr, σημείωσε ότι «οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών», υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία προχωρά άμεσα σε αντιπλημμυρικά έργα και σε ενέργειες για την απομάκρυνση της καμένης ύλης. «Ζητώ απ’ όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί να κάνουν χρήση της πλατφόρμας έτσι ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να πάρουν τους πρώτους πόρους για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να χτίζουν τις ζωές τους», σημείωσε.

«Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν πληγεί, με μία αίτηση, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν άμεσα τους πρώτους πόρους υποστήριξης έτσι ώστε να ξεκινήσουν το έργο της οικοδόμησης των σπιτιών τους ή της ανασυγκρότησης των επιχειρήσεών τους», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA