Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράταση πέντε ημερών, ως και τις 15 Σεπτεμβρίου παίρνει κι επίσημα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2020. Η προθεσμία που ολοκληρωνόταν την Παρασκευή, παρατείνεται ως και τις 15/9 έπειτα από σχετική απόφαση υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Διαβάστε ακόμη: Αναδρομικά - Χατζηδάκης: Πληρωμές ως τα τέλη Οκτωβρίου - Ποιοι οι δικαιούχοι

Για την παράταση της προθεσμίας είχαν κάνει σχετικά αιτήματα τόσο οι λογιστές όσο και φορείς της αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες υποβλήθηκαν περίπου 97.000 δηλώσεις και προχθές 94.000.

Σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες καταβολής του φόρου δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό που ήδη υπήρχε. Δύο δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη 17η Σεπτεμβρίου. Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός. Ενώ τέλος, τους επόμενους μήνες, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μια δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA