ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/09/2021 17:00

Αυξήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα και στέγαση: Ολες οι ανατιμήσεις στα προϊόντα (Πίνακας)

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση των τιμών τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020 οφείλεται στις ανατιμήσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες - Αναλυτικά ο πίνακας με τις αυξήσεις στα προϊόντα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αυξήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα και στέγαση: Ολες οι ανατιμήσεις στα προϊόντα (Πίνακας)
(Πηγή: Getty Images)
Ανάγνωση:

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Αυγούστου 2021 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2020 προέκυψε αύξηση 1,9%, έναντι μείωσης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση των τιμών τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020 οφείλεται στις ανατιμήσεις στις εξής κατηγορίες:

  • 6,7% στην ομάδα Μεταφορές λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καύσιμα και λιπαντικά, καινούρια αυτοκίνητα, εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο.
  • 4,4% στην ομάδα Στέγαση λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης.
  • 3% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: άλλα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αρνί και κατσίκι, πουλερικά, νωπά ψάρια, τυριά, ελαιόλαδο, άλλα βρώσιμα έλαια, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών σε: δημητριακά για πρωινό, μοσχάρι, χοιρινό, γιαούρτι.
  • 0,2% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ξενοδοχεία-μοτέλ-πανδοχεία, εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία-καφενεία.
(Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΛΣΤΑΤ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ