Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος που αναμένεται να υπάρξουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα «απορροφηθούν» από την επιδότηση που θα δώσει το κράτος σε νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επιδοτηθούν οι πρώτες 300 κιλοβατώρες (kWh) για το σύνολο του πληθυσμού κάθε μήνα. 

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Η εξειδίκευση από τον Σταϊκούρα - Τι ισχύει με ρεύμα, επιστρεπτέα και μπόνους πρόσληψης των νέων

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος με το ποσό των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) για τις πρώτες 300 kWh κατανάλωσης κάθε μήνα. Το μέτρο θα αφορά το 4ο τρίμηνο του 2021, θα ισχύει και για τα επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης και θα αφορά όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης ανεξαρτήτως παρόχου με τον οποίο είναι συμβεβλημένοι. Το κόστος του μέτρου θα καλυφθεί από την ανακατανομή των εσόδων του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων.  

Σύσκεψη 

Για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη αύριο, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της ΡΑΕ και όλων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Σκρέκας θα ζητήσει από τους παρόχους να συνδράμουν στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων για τους καταναλωτές από τις αναμενόμενες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας, απορροφώντας μέρος των αυξήσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA