Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/9) εξειδίκευσε τα μέτρα για τους νέους που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας τα 1.200 ευρώ (600 για εργαζόμενους και 600 για την επιχείρηση) αφορούν όλο το 6μηνο. πράγμα που σημαίνει ότι ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 100 ευρώ το μήνα.

«Συγκεκριμένα, για το 2022, και προκειμένου να περιοριστεί η ανεργία των νέων στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους, λαμβάνουν προπληρωμένο χρόνο εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση. Η ενίσχυση ανέρχεται συνολικά στα 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης. Από αυτό το ποσό, τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος – επιπλέον του μισθού του – ως κίνητρο εύρεσης εργασίας, και τα υπόλοιπα ο εργοδότης ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους. Για εργασία μερικής απασχόλησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει, «στο εξής νέοι έως 29 ετών που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από την πολιτεία επί 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα κατευθύνονται στους εργοδότες, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος. Τα άλλα 600 θα πηγαίνουν απευθείας στο νέο και στη νέα, επιπλέον της αμοιβής τους, για να τα αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA