ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/09/2021 13:45

Κινητή τηλεφωνία: Καταργείται το τέλος συνδρομητών για τους νέους έως 29 ετών

Το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας καταργείται για τους νέους έως 29 ετών, από την 1η Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κινητή τηλεφωνία: Καταργείται το τέλος συνδρομητών για τους νέους έως 29 ετών
(Φωτογραφία: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας καταργείται για τους νέους έως 29 ετών, από την 1η Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το τέλος συνδρομητών επίσης θα μειωθεί από 12% - 20% που είναι σήμερα, στο 10% για όλους τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Η εξειδίκευση από τον Σταϊκούρα - Τι ισχύει με ρεύμα, επιστρεπτέα και μπόνους πρόσληψης των νέων

Επίσης ανακοινώθηκε πως οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του 2022, θα λάβουν προπληρωμένο χρόνο εργασίας που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση. Η συγκεκριμένη ενίσχυση ανέρχεται συνολικά στα 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης. Από αυτό το ποσό, τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος ως κίνητρο εύρεσης εργασίας, και τα υπόλοιπα ο εργοδότης ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους. Για εργασία μερικής απασχόλησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού.

Επίσης επεκτείνεται, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας. Υπενθυμίζεται πως από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα δοθούν 50 GB δώρο στο κινητό για όλους τους ανηλίκους 15-17 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή επιλέγουν να εμβολιαστούν έως το τέλος του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ