Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΕΝΦΙΑ: Πιθανή η πληρωμή δύο δόσεων τον Οκτώβριο - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στο φόρο

Όσοι διόρθωσαν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους θα δουν το εκκαθαριστικό τους να είναι «φουσκωμένο». Από την άλλη, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι των οποίων τα εισοδήματα συρρίκνωσε η πανδημία δικαιούνται έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Ακίνητα (Copyright: Eurokinissi)
Ακίνητα (Copyright: Eurokinissi)

Δυνατότητα εξόφλησης των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα 6,3 εκατομμύρια των ιδιοκτητών ακινήτων, που καλούνται και φέτος να σηκώσουν φορολογικό βάρος περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Με τα τωρινά δεδομένα, ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, επειδή τα ραβασάκια άργησαν και πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τρεις δόσεις φόρου εισοδήματος μέσα στον μήνα, η διπλή δόση τον Οκτώβριο κερδίζει έδαφος στο υπουργείο Οικονομικών.

Όσοι έσπευσαν να διορθώσουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους θα δουν πιθανότατα το εκκαθαριστικό τους να είναι «φουσκωμένο». Από την άλλη, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι των οποίων τα εισοδήματα συρρίκνωσε η πανδημία του κορονοϊού θα διαπιστώσουν ότι δικαιούνται έκπτωση. Μεγάλες αλλαγές σχεδιάζονται για τον ΕΝΦΙΑ του 2022, καθώς από την 1 Ιανουαρίου θα εφαρμοστούν οι νέες αντικειμενικές. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο της με τον προϋπολογισμό του 2022, έχοντας δεσμευθεί ότι η πλειοψηφία των νοικοκυριών θα έχει μικρότερο φόρο από ότι φέτος. Υπενθυμίζεται ότι από το 2022 ο ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να εξοφλείται από τον Μάρτιο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΕΝΦΙΑ #φορολογούμενοι #Υπουργείο Οικονομικών #δικαιούχοι