Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΕΝΦΙΑ: Στις 22 Σεπτεμβρίου βγαίνουν τα εκκαθαριστικά

Η Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, είναι η ημερομηνία που θα ανέβουν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Πότε (και με ποιο τρόπο) θα πληρωθεί η πρώτη δόση

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου θα ανέβουν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πρώτη δόση θα πρέπει να κατατεθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου ή θα υπάρχει η εναλλακτική να καταβληθούν 1η και 2η δόση μαζί έως 29 Οκτωβρίου, χωρίς πρόστιμο. Οσον αφορά στην 6η και τελευταία δόση αυτή θα πρέπει να καταβληθεί τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η έκδοση των αρχικών εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, κάτι που έγινε γνωστό από... σπόντα. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με επέκταση της πλατφόρμας arogi.gov.gr και τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους, και στο κομμάτι για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ αναφερόταν πως: «κατόπιν της έκδοσης των ως άνω κοινών αποφάσεων, η έκδοση των αρχικών εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2021».

Τα ποσά μπορείτε να τα αναζητήσετε μέσω του myaade.gov.gr, στην νέα σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο φόρος αναμένεται να μην έχει καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, με προϋπόθεση βέβαια η περιουσία και τα εισοδήματά να είναι αμετάβλητα. «7,5 εκατ. εκκαθαριστικά θα εκδοθούν, σχεδόν όλοι έχουν από κάτι. Υπάρχει ακίνητη περιουσία», ανέφερε ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος, στο MEGA και προσέθεσε: «Από Δευτέρα θα ξεκινήσει σταδιακά η εκτύπωση των εκκαθαριστικών. Θα πάνε οι δύο δόσεις των Οκτώβρη κι είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια βοήθεια. Γιατί οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάρα πολλά τέλη Σεπτέμβρη», πρόσθεσε.

Μειωμένος ο ΕΝΦΙΑ κατά 50% για 1.500.000 ιδιοκτήτες

Παρ΄όλα αυτά μειωμένος αναμένεται να είναι ο ΕΝΦΙΑ για 1,5 εκατ. φορολογούμενους. Οι προϋποθέσεις για αυτή την έκπτωση είναι:

  • Άγαμος – έως 9.000
  • Έγγαμος χωρίς παιδιά – έως 10.000
  • Έγγαμος με ένα παιδί – έως 11.000
  • Με δύο παιδιά – έως 12.000
  • Επιφάνεια κτισμάτων έως 150 τ.μ.

Αντικειμενική αξία των ακινήτων

  • Άγαμος – έως 85.000 ευρώ
  • Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή – έως 150.000 ευρώ
  • Έγγαμος έως 2 παιδιά ή μονογονεϊκή – έως 200.000 ευρώ

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΕΝΦΙΑ #Taxisnet #Υπουργείο Οικονομικών