ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/09/2021 20:49

ΕΝΦΙΑ 2021: Ποιοι φορολογούμενοι θα δουν αλλαγές στα εκκαθαριστικά τους

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι είδαν το 2020 τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω της υγειονομικής κρίσης, φέτος θα πληρώσουν μισό φόρο για τα ακίνητά τους, καθώς πληρούν τα εισοδηματικά όρια που προβλέπονται για την εφαρμογή της έκπτωσης 50% στον ΕΝΦΙΑ - Όλες οι αλλαγές στα εκκαθαριστικά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΕΝΦΙΑ 2021: Ποιοι φορολογούμενοι θα δουν αλλαγές στα εκκαθαριστικά τους
ΕΝΦΙΑ 2021: Ποιοι φορολογούμενοι θα δουν αλλαγές στα εκκαθαριστικά τους
Ανάγνωση:

Διαφορές θα δουν περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ ή μηδενικό. Όσοι είχαν προσθήκη ενός έτους παλαιότητας ακινήτων τους θα έχουν φέτος μικρότερο συντελεστή παλαιότητας που μειώνει τον φόρο. Παράλληλα, όσοι απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητα εντός του 2020, όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες στα ακίνητά τους και όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία και εμφάνισαν μειωμένα εισοδήματα θα έχουν μερική (κατά 50%) ή και ολική (κατά 100%) απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Αναρτήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ και 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, μπορούν πλέον να δουν στο myAADE τον «λογαριασμό» του φόρου ακινήτων.

Ποιοι φορολογούμενοι θα δουν αλλαγές στο εκκαθαριστικό τους:

  • Οι φορολογούμενοι, στους οποίους λόγω προσθήκης ενός έτους στην παλαιότητα των ακινήτων τους θα εφαρμοστεί φέτος μικρότερος συντελεστής παλαιότητας που μειώνει τον φόρο.
  • Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητα εντός του 2020 με συνέπεια η ακίνητη περιουσία τους την 1η Ιανουαρίου 2021 να έχει αυξηθεί ή μειωθεί αντίστοιχα.
  • Οι φορολογούμενοι που τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες στα ακίνητά τους, καθώς ο φόρος θα είναι αυξημένος αφού θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη επιφάνεια των ακινήτων που είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2021.
  • Οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία και εμφάνισαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις μειωμένα εισοδήματα εξαιτίας του μέτρου της αναστολής εργασίας ή των κουρεμένων ενοικίων με αποτέλεσμα να πληρούν για πρώτη φορά τα εισοδηματικά κριτήρια για τη μερική (κατά 50%) ή την ολική (κατά 100%) απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΝΦΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ