ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/10/2021 14:01

Παροχές: Σκέψεις για έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους και υγειονομικούς

Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο για παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε συγκεκριμένες ομάδες όπως είναι οι συνταξιούχοι και οι υγειονομικοί τον Δεκέμβριο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Παροχές: Σκέψεις για έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους και υγειονομικούς
Ζευγάρι συνταξιούχων (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Το σενάριο για την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε συγκεκριμένες ομάδες όπως είναι οι συνταξιούχοι και οι υγειονομικοί, εξετάζεται εν όψει του Δεκεμβρίου. Η καλή πορεία της οικονομίας δείχνει πως μπορεί να κάνει εφικτό το ενδεχόμενο να δοθεί το έκτακτο «δώρο» πριν το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, υπάρχουν εισηγήσεις για καταβολή «μερίσματος» σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν λάβει αναδρομικά αλλά και τους υγειονομικούς, που παραμένουν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό θα αποτελέσει ένα προσωρινό μέτρο το οποίο και θα ενταχθεί στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων στα βασικά είδη διατροφής αλλά και την ενέργειας. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τον Δεκέμβριο καθώς τότε τα στοιχεία που θα έχει στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο θα είναι πιο ξεκάθαρα όπως και η εικόνα για την πορεία του προϋπολογισμού.

Γεωργιάδης: Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει

«Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει η κυβέρνηση είναι από πάνω» διαβεβαίωσε, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως «Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου».

Παράλληλα τόνισε πως συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι και «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας».

Ο υπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα». Σε άλλες χώρες όχι μόνο στο ΗΒ, υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα, είπε και πρόσθεσε ότι η επιβάρυνση στο ρεύμα, θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα, ενώ στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες. Τέλος, αναφερόμενος στις παρελάσεις σημείωσε ότι, πρέπει να γίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ