Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Delivery Hero, μητρική της εταιρείας που αναπτύσσει στην Ελλάδα το efood, επιδιώκει εξαγορά των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Μούχαλη, Άλφα Διανομές Ζαχαρώδη Ποτά Ψιλικά ΑΕ και Ινκάτ ΑΕ. Πρόκειται για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις διανομές και το δίκτυο καταστημάτων kiosky’s αντίστοιχα. Το ενδιαφέρον της γερμανικής πολυεθνικής έχει επίσημο χαρακτήρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει σε σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Υπενθυμίζεται ότι το efood βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς έγινε προσπάθεια αλλαγής των εργασιακών σχέσεων με τους διανομείς της, οι οποίες τελικά δεν προχώρησαν μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις.  

H kiosky's διαθέτει σήμερα 79 περίπτερα και μικρά σημεία λιανικής, εκ των οποίων 57 καταστήματα στην Αττική, ενώ μέσα στη χρονιά τελευταίους μήνες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα πρώτα Κiosky`s Convenience Stores στη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο Ηλείας, τη Λαμία και τη Σύρο. Προ της εξαγοράς, μάλιστα, το πλάνο της εταιρείας προέβλεπε την επέκταση του δικτύου της και σε άλλες πόλεις, με στόχο τη λειτουργία 100 καταστημάτων, τόσο ιδιόκτητων καταστημάτων όσο και με τη μέθοδο franchise.

https://b3d50d5b7bde4a272b9e35caf03a630e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlΣε ο,τι αφορά την πλατφόρμα ekiosky’s, ξεπέρασε - σε ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας της - τον στόχο των 300.000 παραγγελιών και των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών, θέτοντας στην διάθεση των καταναλωτών 1.000 και πλέον κωδικούς για μικροψώνια, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία που παρουσίασε η πανδημία για διανομή κατ'οίκον.

Tέλος η Delivery Hero επιβεβαιώνει πως προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με τον Όμιλο Μούχαλη για την κυριότητα των θυγατρικών εταιρειών ALPHA διανομές και INKAΤ στις 02 Σεπτεμβρίου του 2021. Συγκεκριμένα, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το στελεχιακό δυναμικό τους θα ενσωματωθούν στο efood για να ενισχύσουν τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο του quick commerce και τη δυναμική επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών super market.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA