Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακριβαίνουν τα σουβλάκια και τα πιτόγυρα, οι τιμές των οποίων αρχίζουν να αυξάνονται τουλάχιστον κατά 10%, με πρόσχημα τις ανατιμήσεις στο κρέας, στις συσκευασίες, αλλά και στο κόστος των μεταφορικών και της ενέργειας. Αν και οι βιομηχανίες κρέατος δηλώνουν ότι μέχρι τώρα δεν έχουν ανεβάσει τις τιμές, οι ψητοπώλες ισχυρίζονται ότι το κόστος των κρεάτων έχει «τσιμπήσει» κατά 10% έως 12% και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει στα εισοδηματικά κριτήρια, οι δικαιούχοι - Τα νέα μέτρα

Με τις αυξήσεις τα σουβλάκια θα φτάνουν να πωλούνται στα 3,10 με 3,20 ευρώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείο ψητοπώλων Αττικής, Ανδρέα Ανδριανάκη. Μιλώντας στο MEGA ο κ. Ανδριανάκης είπε πως η πλειοψηφία των συναδέλφων του θα κρατήσει τις τιμές στα 2,70 με 2,80 ευρώ. «Η αλήθεια είναι ότι το σουβλάκι θα είναι το πιο φθηνό είδος. Δυστυχώς από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν ακριβύνει τα πάντα, τα πλαστικά, η κάβα, η μαναβική, τα κρέατα, το αέριο, το ρεύμα. Έχω πληροφορίες ότι τέλος του μήνα θα αυξηθούν και άλλο τα κρέατα.  Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις τιμές κάτω από 3 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. 

Κόστος για τετραμελή οικογένεια

Μία τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί για να φάει στο σπίτι σουβλάκια το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80 το ένα αυτό σημαίνει 16,80 ευρώ μόνο για τα σουβλάκια. Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 ευρώ μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30,80 από 26,50 ευρώ (μία αύξηση 16%).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA