ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/10/2021 03:56

Brexit: Το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας «ζορίζει» τη Βρετανία

Το Λονδίνο μετά το χάος με τα άδεια ράφια θέλει «σημαντική αλλαγή» και μπαίνει σε νέες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Brexit: Το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας «ζορίζει» τη Βρετανία
Πηγή: (Associated Press)
Ανάγνωση:

Το χάος που υπάρχει στη Βρετανία με τα άδεια ράφια και ο φόβος πως η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί ενόψει Xριστουγέννων φέρνουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία. Οι Βρυξέλλες πρότειναν στη Βρετανία ένα πακέτο μέτρων για τη διευκόλυνση της διαμετακόμισης εμπορευμάτων στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά δεν μοιάζει πιθανό να τερματιστούν οι εντάσεις σχετικά με τους εμπορικούς κανόνες μετά το Brexit για την επαρχία.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το επόμενο βήμα είναι οι εντατικές συνομιλίες. «Θα εξετάσουμε τις προτάσεις σοβαρά και εποικοδομητικά» και θα δούμε «αν υπάρχει κοινό έδαφος για την εξεύρεση λύσης», τόνισε προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν «σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης του πρωτοκόλλου».

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ, τον οποίο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς ελπίζει να συναντήσει την Παρασκευή, δήλωσε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις της ΕΕ εποικοδομητικά. «Αρχίζουμε μια διαπραγμάτευση και έχουμε ένα ιστορικό επιτυχών αποτελεσμάτων στις διαπραγματεύσεις παρά τις προβλέψεις ότι δεν θα είχαμε, και ελπίζω ότι θα έχουμε ξανά αυτή τη φορά», δήλωσε χθες μιλώντας στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ BREXIT
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ