ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/10/2021 03:55

Σουδάν: Η Παγκόσμια Τράπεζα «στραγγαλίζει» οικονομικά τους πραξικοπηματίες

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην αφρικανική χώρα, η Παγκόσμια Τράπεζα κλείνει την «κάνουλα» κάθε οικονομικής βοήθειας προς το Σουδάν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σουδάν: Η Παγκόσμια Τράπεζα «στραγγαλίζει» οικονομικά τους πραξικοπηματίες
Πηγή: Getty Images
Ανάγνωση:

Το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τη μεταβατική κυβέρνηση του Σουδάν προκαλεί ένα ντόμινο πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων με τελευταία το γεγονός ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ανέστειλε την καταβολή κάθε βοήθειας στην αφρικανική χώρα..

«Ανησυχώ πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στο Σουδάν και φοβάμαι τον δραματικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στην κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΤ, ο Αμερικανός Ντέιβιντ Μαλπάς. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ήδη πως ανέστειλε οικονομική βοήθεια 700 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Σουδάν και εξετάζει την επιβολή κυρώσεων (24852191).

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε γνωστό πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Σουδάν. Ωστόσο, μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως θα ήταν «πρόωρο» να γίνουν σχόλια για τις «επιπτώσεις» που θα έχει το στρατιωτικό πραξικόπημα στις σχέσεις του Σουδάν με τον χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ουάσινγκτον.

Οι δύο θεσμοί ανέστειλαν τη συνεργασία του με τη Μιανμάρ μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου και με το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τη 15η Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΝΤ ΗΠΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ