Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα φετινά ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. για την πληρωμή τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σκανάροντας τον κωδικό QR, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα τα τέλη κυκλοφορίας μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο. Στην τηλεόραση του Οpen παρουσιάστηκε μάλιστα πώς θα είναι τα φετινά ειδοποιητήρια. 

Εν τω μεταξύ θέμα χρόνου είναι πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ ώστε να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να είναι στον «αέρα» μέσα στις επόμενες ώρες. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ποσά αντίστοιχα με τα περσινά καθώς δεν αλλάζει ούτε το ύψος των τελών κυκλοφορίας ούτε η λογική του διαχωρισμού ανά κυβισμό για τα παλιότερα οχήματα και με βάσει τους ρύπους που εκπέμπουν για τα νεότερα.

Όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο, θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας στις τράπεζες. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Τέλη κυκλοφορίας: Τα ποσά που αντιστοιχούν στα οχήματα

Και φέτος το ποσό των τελών κυκλοφορίας εξαρτάται είτε από τα κυβικά του κινητήρα για να οχήματα με έτος ταξινόμησης ως και το 2010, είτε με βάση την εκπομπή ρύπων για τα νεότερα μοντέλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA