Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΣΥΝEΡΓΑΣΙΑ: Την Παρασκευή 26/11 οι πληρωμές του Οκτωβρίου - Οι δικαιούχοι

Σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα πληρωθούν 36.515 δικαιούχοι εργαζόμενοι που είναι ενταγμένοι στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Πότε θα λάβουν το επίδομα άδειας και πώς υπολογίζεται

Στην πληρωμή συνολικά 36.515 δικαιούχων, εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, προχωρά το Υπουργείο Εργασίας σήμερα Παρασκευή 26/11. Αφορά την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας για τον Οκτώβριο και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 7,6 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, όπως έχει ανακοινωθεί η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων (Α και Β Φάση) από τις επιχειρήσεις – εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο 2021. Η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον προηγούμενο χρόνο λόγω του χαρακτήρα του επιδόματος αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι η αναλογία του επιδόματος αδείας ανέρχεται, για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας. Άρα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από επιχειρήσεις – εργοδότες για όλους τους μήνες του χρόνου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Υπουργείο Εργασίας #επίδομα αδείας #δικαιούχοι #εργαζόμενοι

Best of Internet