Μενού
  • Α-
  • Α+

Για δυναμικότερη κρατική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης, διαβεβαίωσε από τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών,  Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

Επισήμανε επίσης πως εντός του 2022 θα υπάρξει διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού πέραν του προγραμματισμένου 2% από 1/1/2022. 

«Ουδέποτε παρουσιάσαμε μια ρόδινη κατάσταση. Η συνολική φορολογία των πολιτών έχει μειωθεί σημαντικά ωστόσο στη ΔΕΗ πληρώνουν υψηλότερους λογαριασμούς παρά τις διαδοχικές παρεμβάσεις. Κάνουμε προσπάθεια να καλύψουμε το μεγαλύτερο κομμάτι των αυξήσεων. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και πιο έντονα», σημείωσε, καθώς όπως είπε η ακρίβεια είναι πιο έντονη από τις αρχικές εκτιμήσεις αν και παραμένει στην κατηγορία του παροδικού φαινομένου. 

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το διαθέσιμο εισόδημα αυξήθηκε, οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν, ενώ η φτώχεια συρρικνώνεται, οι επενδύσεις ενισχύονται και οι εξαγωγές έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ.

«Αυτά αποτυπώνουν τις καλές προοπτικές της οικονομίας. Δεν είναι ειδυλλιακά τα πράγματα,  καθώς υπάρχει η υγειονομική και ενεργειακή κρίση. Όμως, υπάρχει και μια κυβέρνηση που έχει χτίσει ταμειακά διαθέσιμα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε νομισματική εξέλιξη», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA