Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αναστολή καταβολής της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζεται και στο 2022 έπειτα από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, ενώ εκτός από τον έκτακτο, αυτό, ειδικό φόρο, μειώνονται κατά τρεις μονάδες και οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μισθωτούς.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα Α21 για αιτήσεις από τους δικαιούχους

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πως είναι μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου & της προκοπής», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Και επισημαίνει πως: «Το 2022 συνεχίζεται η αναστολή καταβολής Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης & η μείωση κατά τρεις μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς συμπολίτες μας του ιδιωτικού τομέα».

https://twitter.com/joikonomou/status/1480796233941884928?ref_src=twsrc^tfw

Σημειώνεται, πως ειδική εισφορά την πληρώνουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι βρίσκονται πάνω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και υπολογίζεται βάσει κλίμακας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Εξαιρούνται, για όλα τους τα εισοδήματα, οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω καθώς οι ολικώς τυφλοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA