ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/01/2022 09:35

Τέλη κινητής τηλεφωνίας: Πάνω από 250.000 νέοι 15 - 29 ετών δήλωσαν συμμετοχή σε μία εβδομάδα

Η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο συνεχίζεται σήμερα με τα ΑΦΜ που λήγουν σε «8» και ολοκληρώνεται αύριο με εκείνα που λήγουν σε «9» - Πάνω από 250 χιλ. συμμετοχές την πρώτη εβδομάδα που είναι στον αέρα η πλατφόρμα http://mobilefees.gov.gr

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τέλη κινητής τηλεφωνίας: Πάνω από 250.000 νέοι 15 - 29 ετών δήλωσαν συμμετοχή σε μία εβδομάδα
Παρέα με κινητά (πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Μαζική είναι η συμμετοχή των νέων ηλικίας 15 ως και 29 ετών στη διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας. Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ήδη σε μία εβδομάδα πάνω από 250.000 αριθμοί δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα http://mobilefees.gov.gr.

Video Loading...

Η δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο που δίνεται σταδιακά συνεχίζεται με βάση το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντος. Σήμερα 18 Ιανουαρίου 2022 μπορεί να γίνει ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 8 ενώ αύριο 19 Ιανουαρίου θα γίνει ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.

Η εγγραφή στο Μητρώο είναι απλή και ολοκληρώνεται με τη δήλωση του ΑΜΚΑ (ή ΠΑΑΥΠΑ), του αριθμού κινητού του δικαιούχου και του παρόχου στον οποίο λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και στην αγγλική γλώσσα.

Η είσοδος στο mobilefees.gov.gr γίνεται μέσω κωδικών Taxisnet:

  • είτε του δικαιούχου, αν αυτός είναι ενήλικας (18-29 ετών),
  • είτε εκείνου που έχει την επιμέλεια του δικαιούχου, αν αυτός είναι ανήλικος (15-17). Η σχέση επιμέλειας ελέγχεται αυτόματα, κατόπιν διασταύρωσης με το Μητρώο Πολιτών ή εναλλακτικά με το έντυπο Ε1 της πιο πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • Με την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης στο Μητρώο, ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ενημερώνεται αυτόματα για την εφαρμογή της απαλλαγής κατά την έκδοση λογαριασμού ή την ανανέωση χρόνου ομιλίας, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου. Σε περίπτωση μεταφοράς του αριθμού σε άλλη εταιρεία (φορητότητα), ο νέος πάροχος ενημερώνεται αυτόματα μέσω του Μητρώου ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δικαιούται απαλλαγής. Αυτόματα θα γίνεται και η διακοπή της απαλλαγής για δικαιούχους που συμπληρώνουν το 29ο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΝΕΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ