ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/01/2022 16:08

Τραπεζική ρύθμιση: Καταναλωτής πέτυχε «κούρεμα» στο δάνειο ύψους 63.500 ευρώ

Το σύνολο του σημερινού ύψους δανεισμού των 196.000 ευρώ μειώθηκε δραστικά και εξασφαλίστηκε χρόνος για να διευθετηθούν περαιτέρω οφειλές των 119.500 ευρώ του δανειολήπτη που στράφηκε στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τραπεζική ρύθμιση: Καταναλωτής πέτυχε «κούρεμα» στο δάνειο ύψους 63.500 ευρώ
Χρήματα (Πηγή: Pexels)
Ανάγνωση:

Τεράστια ανακούφιση δόθηκε σε μία οικογένεια που τα τελευταία χρόνια ζούσε με το καθημερινό άγχος της αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου της. Μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στην τήρηση των δόσεων, ο δανειολήπτης και η σύζυγός του που είχε οριστεί ως εγγυήτρια, στράφηκαν στην αναζήτηση βοήθειας στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ που από το 2010 παρέχει βοήθεια στους καταναλωτές με υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Διαβάστε ακόμη: Λογαριασμός ρεύματος - Φυσικό αέριο: Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης

Μάλιστα, η Ενωση στάθηκε στο παράδειγμα της υπόθεσης του δανειολήπτη και της συζύγου του με δανειακές υποχρεώσεις σε τέσσερις τράπεζες. Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ ανέλαβε να συγκεντρώσει τα δεδομένα και να μελετήσει αναλυτικά την περίπτωση του ζεύγους, προτείνοντας εξατομικευμένα σενάρια και λύσεις για κάθε τράπεζα σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Η πρώτη εξ' αυτών εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, που απάντησε, συμφώνησε στη ρύθμιση του οφειλόμενου ποσού ύψους 76.500 ευρώ με τους εξής ευνοϊκούς όρους:

  1. Διαγραφή εξόδων και τόκων υπερημερίας: 63.500 ευρώ (-87%)
  2. Αμεση Εφάπαξ Καταβολή 13.000 ευρώ
  3. Οριστική εξόφληση του συνόλου του δανείου

Με τον τρόπο αυτόν, μειώθηκε δραστικά το σύνολο του σημερινού ύψους δανεισμού των 196.000 ευρώ, εξασφαλίστηκε χρόνος για να διευθετηθούν -με την υποστήριξη της ΕΕΚΕ και τις συνεχιζόμενες επί μήνες διαπραγματεύσεις- περαιτέρω οφειλές των 119.500 ευρώ.

«Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η αβεβαιότητα και ανασφάλεια των υπερχρεωμένων καταναλωτών για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών τους και την προστασία της κύριας κατοικίας τους», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ