ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/01/2022 15:31

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Νέο πρόγραμμα για αγορά - Επιδότηση και για ταξί μέχρι 22.500 ευρώ

Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από επιχειρήσεις - Νέο πρόγραμμα και για ταξί θα προβλέπει ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με απόσυρση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Νέο πρόγραμμα για αγορά - Επιδότηση και για ταξί μέχρι 22.500 ευρώ
(Πηγή: ΑΠΕ)
Ανάγνωση:

Εως τον Απρίλιο αναμένεται να προκηρυχθεί νέος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά» με αυξημένες επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα θα προκηρυχθεί ειδικό πρόγραμμα για αντικατάσταση ταξί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικά, ανακοίνωσε την Πέμπτη (20/1) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Διαβάστε ακόμη: Φορολοταρία: Κέρδη ως και 50.000 ευρώ τον μήνα και έπαθλο 100.000 τα Χριστούγεννα

Σε μήνυμά του προς το 5ο συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που πραγματοποιείται σήμερα ο κ. Σκρέκας τόνισε πως με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος επιτεύχθηκε η υπερκάλυψη του στόχου για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπει ο ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός.

Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφθασαν πέρυσι τις 6.967, που αποτελεί νέο ρεκόρ, έναντι στόχου για 3.750 και 480 ταξινομήσεων το 2019. Στο πλαίσιο του προγράμματος υπέβαλαν αίτηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δικύκλου ή ποδηλάτου περισσότεροι από 18.000 πολίτες.

Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από επιχειρήσεις ενώ το νέο πρόγραμμα για τα ταξί θα προβλέπει ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με παράλληλη απόσυρση του υφιστάμενου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑΞΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ