ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/01/2022 16:09

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Πρόγραμμα ενίσχυσης από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε.

Η πρωτοβουλία είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο χρόνια και σκοπό έχει να θέσει τη διανοητική ιδιοκτησία στην υπηρεσία κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Πρόγραμμα ενίσχυσης από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε.
(Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUIPO) σε συνεργασία με τα Εθνικά Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από τις 10 Ιανουαρίου 2022, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα θέρμανσης: Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «...θα καλύπτεται η χρηματοδότηση του 75% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου και σήματος της Ε.Ε. ή κοινοτικού σχεδίου, καθώς και το 50% των τελών αίτησης διεθνούς σήματος για χώρες εκτός της Ε.Ε., μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση. Επιπλέον, χρηματοδοτείται το 50% των τελών εθνικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας, μέχρι του ποσού των 750 ευρώ ανά επιχείρηση».

Η πρωτοβουλία είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα δύο χρόνια και σκοπό έχει να θέσει τη διανοητική ιδιοκτησία στην υπηρεσία κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), ώστε αυτές να εφοδιασθούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα άυλα περιουσιακά τους δικαιώματα επί σημάτων, σχεδίων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με στόχο να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και παράλληλα να ωφελήσουν την οικονομία και την κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕUIPO: https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/grants-sme-fund-2022, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr) ή στη διεύθυνση Σημάτων της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (αρμόδια κα Ρεβέκκα Πετροπουλέα, e-mail: [email protected]).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ