ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/01/2022 01:16

Γερμανία: Η οικονομία οδεύει προς ύφεση, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον

Μια καθόλου ευχάριστη είδηση έρχεται από την Γερμανία η οικονομία της οποίας οδεύει προς ύφεση, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον – Αισιόδοξο μήνυμα πως η προοπτική για ανάκαμψη την άνοιξη είναι καλή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γερμανία: Η οικονομία οδεύει προς ύφεση, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Προς ύφεση οδεύει η γερμανική οικονομία, λόγω του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW του Βερολίνου. Η οικονομική παραγωγή είχε αρχίσει ήδη να συρρικνώνεται από το τέλος του προηγούμενου έτους. Επίσημα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, αλλά οι ερευνητές του Πρακτορείου Reuters μιλούσαν για -0,3%.

Το βαρόμετρο του DIW βρισκόταν λίγο πάνω από τις 100 μονάδες το δ' τρίμηνο του 2021 και τον Ιανουάριο συνέχισε την πτωτική του τάση, φθάνοντας στις 99,5. Αιτία, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού και οι περιορισμοί που τον συνοδεύουν, οι οποίοι επιβραδύνουν τον ρυθμό της οικονομίας.

Video Loading...

Η χρονιά, έως τώρα, κυριαρχείται και πάλι από την πανδημία, ωστόσο, όπως επισημαίνει εκ μέρους του DIW ο Σάιμον Γιούνκερ, η προοπτική για ανάκαμψη την άνοιξη είναι καλή. Στη βιομηχανία υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι σταδιακά επιλύονται τα προβλήματα στην προμήθεια υλικών. Οι επιχειρήσεις στη Γερμανία πιθανολογείται επίσης ότι θα είναι σιγά-σιγά και πάλι σε θέση να αυξήσουν την παραγωγή τους. «Εάν οι εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν ανακάμψει σε λίγους μήνες, οι παραγγελίες θα πρέπει να οδηγήσουν σε ισχυρή ώθηση της παραγωγής», προέβλεψε ο κ. Γιούνκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ