Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα το πρωί θα γίνουν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης τόσο των νοικυριών όσο και τον επιχειρήσεων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 10:15 ο κ. Σκρέκας θα ανακοινώσει μέτρα για τον Φεβρουάριο που θα είναι αντίστοιχα εκείνων που είχαν ανακοινωθεί και εφαρμόστηκαν τον Ιανουάριο. 

Διαβάστε ακόμη: Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Οι προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα

Η μέση ενίσχυση αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από τα 40 ευρώ το μήνα έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο και θα κλιμακώνεται σε 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα και 11 λεπτά για τις επόμενες 150, έως τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Στα 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιδότηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Στα επίπεδα του προηγούμενο μήνα αναμένεται να διατηρηθούν οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, όπως και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA