Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ενδεχόμενο να δοθεί ένα έκτακτο βοήθημα, ένα επίδομα λόγω της ακρίβειας, για τις ημέρες του Πάσχα, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα Χριστούγεννα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σκοπός είναι να δοθεί μία οικονομική βοήθεια που θα φτάνει ως και τα 300 ευρώ σε μία σειρά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο τις συνέπειες της ακρίβειας

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους δικαιούχους αναμένεται να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Σύμφωνα με το OPEN θα δοθεί αυτόματα στους δικαιούχους χωρίς αίτηση όπως και τα Χριστούγεννα, ενώ αναμένεται ιδιαίτερη πρόβλεψη για όσους λαμβάνουν ΚΕΑ. Θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια, -αναμένεται να τεθεί όριο τα 7.500 ευρώ- αλλά και περιουσιακά, ενώ θα ληφθεί υπόψιν το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2020 - όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του 2021, ενώ για τα περιουσιακά στοιχεία θα ληφθούν υπόψιν οι παλαιές αντικειμενικές αξίες. Δεν θα πρέπει να υπάρχει εισόδημα από άλλη πηγή ενώ θα εξεταστούν και τα εισοδήματα των συζύγων, αν για παράδειγμα λαμβάνει κάποιο ενοίκιο. 

Το ύψος του επιδόματος, θα ανέρχεται στα 300 ευρώ, ενώ αναμένεται να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση για κάθε προστατευόμενο τέκνο και αναμένεται να χορηγηθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (18 – 21 Απριλίου), με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα Μαρτίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA