Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες απώλειες κατέγραψε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης στην Ουκρανία. Αρνητικό ήταν το πρόσημο και για τους τρεις βασικούς δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς. Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 464,85 μονάδων (–1,38%), στις 33.131,76 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 344,03 μονάδων (–2,57%), στις 13.037,49 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 79,26 μονάδων (–1,84%), στις 4.225,50 μονάδες.

Ράλι ανόδου για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Τα futures του αμερικανικού αργού κατέγραψαν την Τετάρτη κέρδη καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.  Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου σημείωσε κέρδη 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 92,10 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου Brent σημείωσε άνοδο 1,5% στα 98,32 δολ. το βαρέλι, αφού έφτασε τα 99,50 δολ. την Τρίτη, το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2014. Παράλληλα, τα futures του φυσικού αερίου παράδοσης Απριλίου κέρδισαν 2,8% κλείνοντας στα 4.623 δολάρια ανά βρετανική θερμική μονάδα.

Εκτινάχθηκε ο χρυσός

Κέρδη σημείωσαν και τα futures του χρυσού εν μέσω της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, η οποία ανέβασε τις αξίες στο υψηλότερο σημείο σε περισσότερο από ένα χρόνο. Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κέρδισε 0,2%, για να διαμορφωθεί στα 1.910,40 δολ. η ουγγιά. Οι τιμές κατέγραψαν το υψηλότερο κλείσιμο από τις 7 Ιανουαρίου 2021, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet. Ο χρυσός απολαμβάνει μια άνοδο εν μέσω εντεινόμενων εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης σχετικά με τις αποστολές στρατευμάτων στις περιοχές του Ντονμπάς της Ουκρανίας και των αυξανόμενων φόβων για μια πλήρους κλίμακας εισβολή στο Κίεβο.

«Τα πολύτιμα μέταλλα συνεχίζουν να λάμπουν εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων σχετικά με την Ουκρανία, μιας ταλαιπωρημένης παγκόσμιας χρηματιστηριακής αγοράς και του αυξανόμενου πληθωρισμού», δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο ThinkMarkets.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA