ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/02/2022 07:37

Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος: Τέλος προθεσμίας τη Δευτέρα για τις πληρωμές

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την τακτοποίηση μιας σειράς φορολογικών υποχρεώσεων - Ανάμεσά τους είναι τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και την εξόφληση των τελευταίων δόσεων σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος: Τέλος προθεσμίας τη Δευτέρα για τις πληρωμές
Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι φορολογούμενοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση συγκέντρωσής τους (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ωρα μηδέν για χιλιάδες φορολογούμενους γιατί σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, εκπνέει η προθεσμία για την τακτοποίηση μιας σειράς φορολογικών υποχρεώσεων. Ανάμεσά τους είναι τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και την εξόφληση των τελευταίων δόσεων σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι τελευταία πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις -έπειτα από πιέσεις- στο υπουργείο Οικονομικών ώστε και λόγω των γενικών συνθηκών να δοθεί σε κάποιες από τις κατηγορίες, νέα παράταση.

Video Loading...

Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, εκπνέουν οι προθεσμίες:

  • Για την πληρωμή της 8ης -και τελευταίας- δόσης του φόρου εισοδήματος 2021 συνολικού ύψους περίπου 270 εκατ. ευρώ.
  • Για την πληρωμή της 6ης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2021 με το ποσό να φθάνει τα 400 εκατ. ευρώ.
  • Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2022. Οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας φθάνουν το 1,1 δισ. ευρώ.
  • Για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.
  • Για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών, από 36 έως 72 μηνιαίες δόσεις, που έχουν βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα κατά το διάστημα από 1.3.2020 έως και 31.7.2021. καταβάλλοντας και την 1η δόση. Αν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της αίτησης, η ρύθμιση δεν ενεργοποιείται. Από τους 830.000 δικαιούχους ρύθμισης οφειλών με ευνοϊκούς όρους, αιτήσεις υπέβαλλαν περίπου 100.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.
  • Για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που ανάγονται σε προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση για τα εν λόγω ποσά εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2021.
  • Για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών γιατρών του ΕΣΥ.
  • Για την υποβολή αίτησης για χωριστή δήλωση συζύγων. Οι σύζυγοι, πριν επιλέξουν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους για την εφορία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στις χωριστές δηλώσεις συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου, από τα εισοδήματα του άλλου συζύγου.
  • Για την υποβολή δήλωσης για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές προηγούμενων ετών.
  • Για την υποβολή δήλωσης μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας στην αλλοδαπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΟΡΟΣ ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΦΟΡΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΦΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ