Μενού
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Δευτέρας, τελευταίας ημέρας του Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία από την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών, υπό τη νέα της μορφή πλέον. Συγκεκριμένα, ένας υπερτυχερός κέρδισε 50.000 ευρώ, 5 τυχεροί 20.000 ευρώ και 500 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ. Οι λαχνοί προέκυψαν από τις συναλλαγές που εκκαθαρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2022. Μπορείτε να δείτε εδώ αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Εισέλθετε στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Φορολοταρία: Πώς γίνονται οι κληρώσεις και ποιοι συμμετέχουν

Για τον υπολογισμό των δικαιούμενων κατά περίπτωση λαχνών, η ΔΑΦΕ πραγματοποιεί τους απαιτούμενους ψηφιακούς ελέγχους, ως εξής:

  • Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη, ορίζεται στο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.
  • Για κάθε ένα (1) ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας (1) λαχνός.
  • Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα. Ως μηνιαίο εισόδημα νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού, πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013. Πολίτες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
  • Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων σύμφωνα με τα ανωτέρω, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων. 
  • Πολίτες με ετήσιο εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (1) λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις ανωτέρω προσαυξήσεις.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA