Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεταβάλλεται ο χρόνος υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων Ε9 από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα για τον νέο ΕΝΦΙΑ 2022. Από το 2022 και έπειτα η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων Ε9 είναι στις 31 Μαρτίου εκάστου έτους αντί για τις 31 Μαΐου που ίσχυε πριν.

Η συγκεκριμένη αλλαγή κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένης της έκδοσης των Πράξεων Προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ τον Απρίλιο κάθε χρόνου, αντί για τον Σεπτέμβριο που ίσχυε πριν και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με καταληκτική πληρωμή της τελευταίας δόσης τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα παιδιού: Ο οδηγός συμπλήρωσης της αίτησης Α21 από τον ΟΠΕΚΑ

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών μέσα από το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ εισάγει βασικές μεταβολές στον φόρο μέσω μόνιμων παρεμβάσεων με άμεσα ωφελούμενους τους πολίτες. Ο νέος ΕΝΦΙΑ γίνεται έτσι ορθολογικότερος και πιο αναλογικός. Στις δύσκολες οικονομικές και γεωπολιτικές συγκυρίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, η δεύτερη, μόνιμη, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% από το 2022, διαμορφώνει τη, μόνιμη, συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 35% μέσα στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, με φορολογική ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA