Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί οι τιμές στο πετρέλαιο διεθνώς να υποχωρούν, όμως οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα παραμένουν στα ύψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 8% στα 94,75 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Brent έχει πτώση κατά 7,7% και πέφτει κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. «Οι προσδοκίες για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Ρωσία αυξάνουν τις ελπίδες για χαλάρωση των πιέσεων στην παγκόσμια αγορά» τονίζει ο Toshitaka Tazawa, αναλυτής της Fujitomi Securities Co Ltd, ο οποίος προσβλέπει σε υποχώρηση των τιμών.

Στην καθοδική πορεία του πετρελαίου συμβάλλουν και οι νέοι περιορισμοί σε αρκετές περιοχές της Κίνας, όπου παρατηρείται αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού. «Πληθαίνουν οι ανησυχίες για μείωση της ζήτησης» σχολιάζει επιπλέον ο Tazawa, μιλώντας στο CNBC. Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως και το δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή, μετά τις ΗΠΑ. Επομένως, οποιαδήποτε μείωση της κινεζικής ζήτησης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πορεία των διεθνών τιμών.

Διαβάστε ακόμηΚλείδωσαν τα μέτρα: Κουπόνι για βενζίνη, επιδότηση λογαριασμών κι επιταγή ακρίβειας το Πάσχα

Όσον αφορά το μέτωπο της Ρωσίας, η οποία θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου, οι διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία στην Ουκρανία συνεχίζονται και σήμερα, με τους traders να ποντάρουν στην επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών.

Βενζίνη: Παραμένουν στα ύψη οι τιμές 

Οι τιμές στη βενζίνη, πάντως, δεν φαίνεται να υποχωρούν. Οπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή για την απλή αμόλυβδη διαμορφώθηκε τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου, 2,11 ευρώ το λίτρο. Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται, πιο ακριβά βγαίνει ένα ταξίδι με αυτοκίνητο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη (και επιστροφή) παρά το να κάνει ένα ζευγάρι το ίδιο ταξίδι με αεροπλάνο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA