ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/03/2022 09:23

Βενζίνη: 5,6% από τον μισθό του χάνει ο Ελληνας κάθε μήνα για τα καύσιμα

Ο Έλληνας δαπανά το 5,58% του μισθού του για καύσιμα- Προκύπτει πως για την αγορά 60 λίτρων βενζίνης ο μέσος Έλληνας χάνει το διπλάσιο ποσοστό του μέσου μισθού του από τον Γερμανό

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βενζίνη: 5,6% από τον μισθό του χάνει ο Ελληνας κάθε μήνα για τα καύσιμα
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτίναξε τις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης στα ύψη, καθώς από 1,60€ που πωλείτο το λίτρο στα βενζινάδικα, έφτασε να πωλείται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας ακόμα και 2,3€.Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν το «κουτσούρεμα» που τρώνε οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί από το δυσβάσταχτο κόστος της βενζίνης και του πετρελαίου.

Στην κορυφή είναι ο Έλληνας που δαπανά το 5,58% του μισθού του. Ακολουθεί ο Σλοβάκος με το 5,33%, ο Πορτογάλος με το 5,27%, ο Εσθονός με το 4,96%, ο Λετονός με το 4,81%, ο Βρετανός με το 3.11% και τέλος ο Γερμανός με το 2,92%.

Και κάνοντας τη σύγκριση προκύπτει πως για την αγορά 60 λίτρων βενζίνης ο μέσος Έλληνας χάνει το διπλάσιο ποσοστό του – μέσου- μισθού του από τον Γερμανό. Για να βάλει δηλαδή 60 λίτρα βενζίνης το μήνα, θα χάσει το 5,58% του μέσου μηνιαίου μισθού του. Ο Γερμανός θα χάσει το 2,92% ενώ ο Αμερικανός το 1,22%. Μάλιστα σε ότι έχει να κάνει με τις χώρες της Ευρώπης βρισκόμαστε στην κορυφή της μαύρης λίστας, πιο πάνω από τους Εσθονούς, τους Λετονούς και τους Λιθουανούς. Σε πολύ καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα είναι ο Μεξικανός ο οποίος για βενζίνη χαλάει το 4,78% του μέσου μηνιαίου μισθού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΙΣΘΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ