Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτίναξε τις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης στα ύψη, καθώς από 1,60€ που πωλείτο το λίτρο στα βενζινάδικα, έφτασε να πωλείται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας ακόμα και  2,3€.Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν το «κουτσούρεμα» που τρώνε οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί από το δυσβάσταχτο κόστος της βενζίνης και του πετρελαίου

Στην κορυφή είναι ο Έλληνας που δαπανά το 5,58% του μισθού του. Ακολουθεί ο Σλοβάκος με το 5,33%, ο Πορτογάλος με το 5,27%, ο Εσθονός με το 4,96%, ο Λετονός με το 4,81%, ο Βρετανός με το 3.11% και τέλος ο Γερμανός με το 2,92%.

Και κάνοντας τη σύγκριση προκύπτει πως για την αγορά 60 λίτρων βενζίνης ο μέσος Έλληνας χάνει το διπλάσιο ποσοστό του – μέσου- μισθού του από τον Γερμανό. Για να βάλει δηλαδή 60 λίτρα βενζίνης το μήνα, θα χάσει το 5,58% του μέσου μηνιαίου μισθού του. Ο Γερμανός θα χάσει το 2,92% ενώ ο Αμερικανός το 1,22%. Μάλιστα σε ότι έχει να κάνει με τις χώρες της Ευρώπης βρισκόμαστε στην κορυφή της μαύρης λίστας, πιο πάνω από τους Εσθονούς, τους Λετονούς και τους Λιθουανούς. Σε πολύ καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα είναι ο Μεξικανός ο οποίος για βενζίνη χαλάει το 4,78% του μέσου μηνιαίου μισθού του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA