Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ανατιμήσεις λόγω πληθωρισμού δεν έχουν αφήσει πολλά περιθώρια στους ιδιοκτήτες της εστίασης, καθώς η τιμή του ηλιέλαιου μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει εκτοξευτεί. Το αποτέλεσμα θα είναι να πούμε «τέλος» στις τηγανητές πατάτες, καθώς το αγαπημένο ορεκτικό μικρών και μεγάλων δεν είναι πια τόσο φθηνό. Οι τηγανητές πατάτες που μαγειρεύονται σε ηλιέλαιο είναι το νούμερο ένα υποψήφιο φαγητό που σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού τους τα εστιατόρια και οι ταβέρνες.

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ Μάρκετ: Φωτιά στις τιμές βασικών αγαθών - Παραδείγματα «μερικού πλαφόν» ανά εταιρεία σε αλεύρι και ηλιέλαιο

Από 8,5 ευρώ τα 10 λίτρα η τιμή εκτινάχθηκε στα 38 ευρώ, αλλά όπως εξήγησε μέσα από το κεντρικό δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας o περιφερειακός υπεύθυνος επισιτιστικών επαγγελμάτων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Κώστας Καραγεώργος αποκλείεται η αύξηση αυτή να οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας. Οι ιδιοκτήτες σε ταβέρνες, εστιατόρια και fast food θεωρούν το κόστος απαγορευτικό και αφού δεν μπορούν να αυξήσουν τις τιμές σκέφτονται να αφαιρέσουν παραδοσιακά τηγανητά πιάτα όπως οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καλαμαράκια από τα μενού.

https://www.dailymotion.com/embed/video/x89e0e7?autoplay=1

Στο ίδιο μήκος κύματος στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος του σωματείου εστίασης στη Λιβαδειά, Γιάννης Μουρτζούνης. «Οι δυνάμεις μας, μάς εγκαταλείπουν και έρχονται λουκέτα και απολύσεις αν ο κλάδος δεν στηριχθεί», είπε ο πρόεδρος της Λιβαδειάς που φημίζεται και για το σουβλάκι της. Το απλό, φθηνό φαγητό του λαού γίνεται απλησίαστο λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Το σουβλάκι έχει σκαρφαλώσει στα 3,50 ευρώ και οι καταστηματάρχες εισπράττουν ήδη τα παράπονα των καταναλωτών ενώ η κίνηση την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει πτωτική τάση αν και λόγω της βελτίωσης του καιρού θα έπρεπε να είναι σε άνοδο.

https://www.dailymotion.com/embed/video/x89e0e8?autoplay=1
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA