Μενού
  • Α-
  • Α+

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, με στόχο «την περαιτέρω ανάπτυξη της ΙΟΝ ΑΕ», ανακοίνωσαν οι μέτοχοι της σοκολατοβιομηχανίας και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν την διοίκηση της εταιρείας. Ο κ. Θεοδωρόπουλος θα αποκτήσει αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ στο μέλλον θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και το πλειοψηφικό πακέτο. 

Στα μέσα Φεβρουαρίου είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για την απόκτηση της ΙΟΝ από τον εν λόγω επιχειρηματία, όμως, η σοκολατοβιομηχανία είχε διαψεύσει τα ρεπορτάζ. Τότε, οι πληροφορίες ήθελαν την σημερινή ιδιοκτησία Κωτσιοπούλου να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση έως και του 75% της εταιρείας στον κ. Θεοδωρόπουλο και ομάδα επιχειρηματιών. 

Διαβάστε ακόμη: Τηγανητές πατάτες: Είδος προς εξαφάνιση λόγω της τιμής στο ηλιέλαιο - Ακριβό και το σουβλάκι 

Σε κοινή δήλωση τους σήμερα, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ ανέφεραν: «Η ΙΟΝ αποτελεί την ιστορική οικογένεια μας, την οποία ανέκαθεν αντιμετωπίσαμε με πολλή αγάπη, φροντίδα και, κυρίως, αίσθημα ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινές αξίες και αρχές, και κυρίως το κοινό όραμα μας, θα αποτελέσουν για την εταιρεία μας, εφαλτήριο για μία σπουδαία πορεία στο μέλλον».

«Η συμφωνία με την ΙΟΝ δεν είναι απλώς μία ακόμη συμφωνία» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος. «Η ΙΟΝ και η ιστορία της στη χώρα μας, είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει σεβασμού από εμάς που θα ασχοληθούμε με την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η σχέση των καταναλωτών με την ΙΟΝ – όλων μας δηλαδή – είναι μία σχέση διαχρονική και άκρως συναισθηματική και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει ίδια! Αγαπήσαμε από παιδιά τα προϊόντα της ΙΟΝ και αυτό είναι και θα παραμείνει κυρίαρχο στοιχείο στη σχέση μας με την ιστορική σοκολατοβιομηχανία».

Μετά την πώληση της Chipita στη Mondelez, ο επιχειρηματίας διατηρεί, μεταξύ άλλων, το 95% της αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ. Επίσης, απέκτησε την εταιρεία των Ελληνικών Χυμών Α.Ε., μαζί με τον Απόστολο Ταμβακάκη, και τις εταιρείες Έδεσμα και Αμβροσία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA