Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπάρχουν στιγμές που οι εταιρείες με συγκεκριμένες στρατηγικές κινήσεις γράφουν Iστορία. Και η συγκεκριμένη συμφωνία της Novibet, σύμφωνα με το insider.gr, μέσω της οποίας αποκτά πρόσβαση στην κορυφαία αγορά κεφαλαίων του κόσμου και ταυτόχρονα τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και επέκτασης σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, είναι μία από αυτές. Η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του online gaming, με προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας και καινοτομίας που την κατατάσσουν μεταξύ των ισχυρότερων παρόχων ψυχαγωγίας, επιβεβαιώνει τα τελευταία χρόνια με κάθε τρόπο τη δυναμική της παρουσία σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται. Αυτή τη φορά, όμως, κάνει το μεγαλύτερο βήμα και γίνεται η πρώτη GameTech εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που αναμένεται να εισαχθεί εντός των επόμενων μηνών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αναλυτικότερα, η Novibet με ένα εντυπωσιακό στρατηγικό πλάνο, εισάγεται στον Nasdaq μέσα από τη συμφωνία συγχώνευσής της με την Artemis Strategic Investment Corporation ("Artemis"). H συμφωνία συγχώνευσης της Novibet με την Artemis (ARTE), ήδη εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), φτάνει να αποτιμάται συνδυαστικά, μετά την εξάσκηση των δικαιωμάτων (warrants) και επίτευξης στόχων, σε άνω του 1 δισ. δολαρίων! Σημειώνεται δε ότι η προ της συγχώνευσης αξία της Novibet αποτιμήθηκε αρχικά στα 625 εκατ. δολάρια, με περιθώριο ωστόσο να αγγίξει και τα 725 εκατ. δολάρια!

Οι κοινές μετοχές της Novibet θα διαπραγματεύονται στον Nasdaq, με τους μετόχους της Novibet να κατέχουν μεταξύ 55,49% και 72,46% της εταιρείας ανάλογα με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης και το Earnout. Iδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Artemis βάζει στην εταιρεία 205 εκατ. δολάρια που θα αποτελούν νέα κεφάλαια που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της Novibet, τα οποία δύνανται να αυξηθούν κατά 290 εκατ. δολάρια επιπλέον! Ανάλογα και με την πορεία της μετοχής και την αποτίμηση της εταιρείας. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Ροδόλφος Οντόνι θα παραμείνει επικεφαλής από τη θέση του Προέδρου της Novibet, ενώ καθήκοντα CEO θα διατηρήσει ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος.

Το αναπτυξιακό πλάνο

Η εμπορική δραστηριοποίηση της Novibet στην αγορά της Αμερικής αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022, με την εταιρεία να έχει ήδη συνάψει Market Access συμφωνία για την Πολιτεία της Pennsylvania, ενώ βρίσκεται σε στάδιο διαπραγματεύσεων για τη σύναψη αντίστοιχων συμφωνιών σε έξι (6) επιπλέον Πολιτείες των Η.Π.Α – New Jersey, Indiana, Louisiana, Iowa, Missouri, Mississippi, καθώς και για τις αγορές του Μεξικού και του Καναδά.

Ο Ροδόλφος Οντόνι, ιδιοκτήτης της Novibet, δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο του ευρύτερου αναπτυξιακού πλάνου της εταιρείας, προχωρούμε στην στρατηγική συμφωνία συγχώνευσης με την Artemis και οδεύουμε με σταθερά βήματα στην επέκταση στις νέες αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ορόσημο για τη Novibet, αλλά και μέγιστη αναγνώριση της μακράς πορείας που έχει διαγράψει η εταιρεία από την ίδρυσή της. Με συνεχείς επενδύσεις στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής, μέσα από τα δύο τεχνολογικά hubs που έχουμε αναπτύξει σε Ελλάδα και Μάλτα, με πίστη στις ικανότητες και το ταλέντο των ανθρώπων μας και με στόχο να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών ψυχαγωγίας σε κάθε αγορά που δραστηριοποιούμαστε».

Ο Γεώργιος Αθανασόπουλος, Chief Executive Officer της Novibet, δήλωσε: «Καθώς πλησιάζουμε στο λανσάρισμα σε νέες αγορές που θα αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα των προϊόντων και της τεχνολογίας μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμά μας: να ισορροπούμε μεταξύ τεχνολογικής καινοτομίας και προσωποποιημένης εμπειρίας ψυχαγωγίας. Η συνεργασία μας με την Artemis θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη στις υπάρχουσες χώρες δραστηριοποίησης και να εισέλθουμε αποτελεσματικά σε νέες απαιτητικές αγορές. Βλέπουμε μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης στην Αμερική, ενώ η προγραμματισμένη έναρξη των εργασιών μας στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Μεξικό, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ευκαιρίες επέκτασης και να δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους. Η εισαγωγή μας στον Nasdaq αποτελεί φυσικό επόμενο βήμα της εκθετικής ανάπτυξης της Novibet τα τελευταία χρόνια, και μία έμπρακτη αναγνώριση της ποιότητας και της προσπάθειας των ανθρώπων μας».

«Η Novibet έχει αποδεδειγμένη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μιας ανώτερης τεχνικής πλατφόρμας που ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες απαιτήσεις του κλάδου του iGaming. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη ικανότητά της εταιρείας να εισέρχεται επιτυχώς και επικερδώς σε νέες αγορές, καθώς και με τη σημαντική ευκαιρία που ανοίγεται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ευθυγραμμίζεται πλήρως με το επενδυτικό μας πλάνο και καθιστά τη Novibet ιδανικό συνεργάτη για την Artemis», δήλωσε η Holly Gagnon, Chairperson & Co-Chief Executive Officer της Artemis. «Η πρωτοποριακή και εξ ολοκλήρου ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα της Novibet, καθώς και η εκτεταμένη προσφορά υπηρεσιών online casino καθιέρωσαν τη Novibet ως κορυφαίο πάροχο διαδικτυακής ψυχαγωγίας στην ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά και, παράλληλα, συμβάλλουν στην κερδοφόρα αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας στις υπόλοιπες αγορές δραστηριοποίησης της. Αναμένουμε ότι το διαθέσιμο κεφάλαιο ανάπτυξης και η συνεχιζόμενη θετική αύξηση των ταμειακών ροών από τις τρέχουσες δραστηριότητες της Novibet, σε συνδυασμό με τη δική μας σημαντική τεχνογνωσία στον κλάδο, θα επιτρέψουν στη Novibet να συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιο της στις υπάρχουσες αγορές της και ταυτόχρονα να δραστηριοποιείται ανταγωνιστικά σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής που αποτελούν σημαντική επενδυτική ευκαιρία. Είμαστε βέβαιοι ότι η αποδεδειγμένη, αποτελεσματική και εστιασμένη στην ψηφιακή στρατηγική απόκτησης πελατών και το βάθος του παρεχόμενου περιεχομένου της Novibet θα της επιτρέψουν να καταγράψει συνεχή κερδοφόρο ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική από τις αρχές του επόμενου έτους».

Ισχυρή στην Ευρώπη

Εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη σε Ελλάδα, Ιταλία και Ιρλανδία, η Novibet έχει καταρτίσει ένα περιεκτικό πλάνο ευρωπαϊκής επέκτασης για την είσοδό της στη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, μέσω κοινοπραξιών ή εξαγορών και συγχωνεύσεων. Αξιοποιώντας την ικανότητά της να διεισδύει σε νέες αγορές, η εταιρεία θα επιδιώξει επίσης την είσοδό της σε αναδυόμενες και σε ρυθμισμένες αγορές iGaming στη Βόρεια αλλά και τη Λατινική Αμερική. Στο ίδιο πλαίσιο, θα υιοθετήσει μια εστιασμένη στις αποδόσεις στρατηγική εξαγορών προκειμένου να αποκτήσει νέους διαχειριστές iGaming και να διαφοροποιήσει περαιτέρω τις αγορές της και τις πηγές εσόδων αλλά και να αυξήσει τις ταμειακές ροές της. Η Novibet, αναμένει φέτος να παραγάγει καθαρά έσοδα 156 εκατ. δολαρίων από τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και EBITDA 20 εκατ. δολαρίων από το iGaming και τα OSB στις τέσσερις ρυθμισμένες ευρωπαϊκές αγορές που δραστηριοποιείται: Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Μάλτα. Περίπου το 68% των καθαρών εσόδων του 2021 από τυχερά παιχνίδια προήλθαν από το iGaming.

Πηγή: insider.gr

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA