Μενού
  • Α-
  • Α+

Με στόχο την επιτάχυνση της οργανικής ανάπτυξης και την αναζήτηση ευκαιριών για συγχώνευση ή εξαγορά η Novibet εισέρχεται τον Σεπτέμβριο στον Nasdaq, αποτελώντας την πρώτη ευρωπαϊκή – ελληνική εταιρεία του κλάδου που μπαίνει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η έκδοση νέων μετοχών και οι εξαγορές-συγχωνεύσεις είναι στα σχέδια της εταιρείας η οποία θα διαθέτει επιπλέον κεφάλαια που μπορεί να αγγίξουν και τα 490 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη της μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας συγχώνευσης με την αμερικάνικη εταιρεία Artemis.

Παράλληλα σχεδιάζει επέκταση σε 15 χώρες αλλάζοντας σελίδα και ουσιαστικά γεννώντας μία νέα εταιρεία με παγκόσμια παρουσία που θα προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες στο χώρο των τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η αποτίμηση της εταιρείας έφτασε τα 625 εκατ. δολάρια ενώ μπορεί να φτάσει και τα 725 εκατ. δολάρια ανάλογα με την πορεία της. Στόχος είναι η αξία της εταιρείας να ξεπεράσει σύντομα το 1 δισ. δολάρια κατακτώντας την παγκόσμια αγορά.

Ο Γεώργιος Αθανασόπουλος, Chief Executive Officer της Novibet μιλώντας στο Reader για την είσοδό της στο Nasdaq τόνισε ότι «η Novibet είναι μια τεχνολογική εταιρεία στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Σε συνέχεια της εκθετικής ανάπτυξης της εταιρείας μας, η οποία απαριθμεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζομένους σε πέντε χώρες, θέτουμε τη βάση για περαιτέρω. Η είσοδός μας στον Nasdaq θα μας δώσει την δυνατότητα να επιταχύνουμε τα επιχειρηματικά μας σχέδια, μέσω οργανικής ανάπτυξης σε όλο και περισσότερες περιοχές, με προτεραιότητα την αμερικάνικη ήπειρο. Παράλληλα, ενισχύουμε το πλάνο μας, με συγχωνεύσεις με ανταγωνιστές που επιλέγουμε με ελάχιστη γεωγραφική επικάλυψη, δυνητικές συνέργειες με την μετάβαση τους στην ιδιόκτητη τεχνολογία μας, και οικονομίες κλίμακας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει σχεδιασμός για νέες συνεργασίες που θα περιορίσουν την ελληνική συμμετοχή ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε: «Μέσα από το Business Combination με την Artemis, ένα σημαντικό ποσοστό της ιδιοκτησίας της Novibet περνάει στα χέρια στρατηγικών funds της Αμερικής. Έντονο ενδιαφέρον έχει, επίσης, εκδηλωθεί για την συμμετοχή στην εταιρεία από Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και από σημαντικά μέλη της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική. Επιπλέον, με τις συγχωνεύσεις με ανταλλαγή μετοχών, θα διευρύνουμε ακόμα παραπάνω την μετοχική μας διασπορά».

Αναφερόμενος στα σχέδια της εταιρείας για την Ελλάδα τόνισε: «είναι μια σημαντική αγορά για εμάς, αλλά είναι ακόμα περισσότερο μια σημαντική χώρα στην οποία συνεχίζουμε να επενδύουμε για την ανάπτυξη τεχνολογίας και υπηρεσιών, καθώς στην Ελλάδα βρίσκεται το ένα εκ των δύο τεχνολογικών hubs που έχουμε αναπτύξει. Δίνουμε ευκαιρίες απασχόλησης και εξέλιξης σε νέους ανθρώπους στον τομέα των τεχνολογιών και υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, είμαστε η πρώτη εταιρεία του κλάδου που μεταβήκαμε στο Cloud, συγκεκριμένα στο Azure της Microsoft, και συνεργαζόμαστε στενά με την Google για ανάπτυξη προχωρημένων προγραμμάτων Machine Learning, επίσης στην Ελλάδα».

Για το 2022 υποστήριξε ότι θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Novibet. «Είμαστε κερδοφόροι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και αυτήν την χρονιά στοχεύουμε να ξεπεράσουμε τα 130 εκατ. ευρώ σε Net Gaming Revenue, με οργανικό EBITDA σχεδόν 17 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία με την Artemis

Η συμφωνία με την Artemis άλλαξε τα δεδομένα ενισχύοντας σημαντικά την ρευστότητα της εταιρείας καθώς συμμετέχει με 205 εκατ. δολάρια νέα κεφάλαια στην εταιρεία. Αυτό το ποσό αφορά τιμή μετοχής στα 10,20 δολάρια, ωστόσο αν η τιμή της μετοχής φτάσει στα 11,50 δολάρια, αναμένεται να επενδυθούν επιπλέον 290 εκατ. δολάρια.

Επέκταση σε νέες αγορές

Η επιπλέον ρευστότητα θα δώσει την δυνατότητα για επεκτατικές κινήσει και σε άλλες χώρες με πρώτη αυτή της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ όπου θα γίνει μέσα στο 2022. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι από τις πιο δυναμικές και ρυθμισμένες αγορές των ΗΠΑ με τον μικρότερο ανταγωνισμό. Θα ακολουθήσει το Μεξικό και αργότερα και άλλες χώρες που φαίνεται ότι η εταιρεία μπορεί να προσφέρει καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες που θα την καθιερώσουν όπως ακριβώς έγινε και στην Ελλάδα.

Ας σημειωθεί ότι η Novibet, αποτελεί την πρώτη GameTech εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι κοινές μετοχές της Novibet θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Nasdaq, με τους μετόχους της Novibet να κατέχουν μεταξύ 55,49% και 72,46% της εταιρείας ανάλογα με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης και το Earnout.

Η εμπορική δραστηριοποίηση της Novibet στην αγορά της Αμερικής αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022, με την εταιρεία να έχει ήδη συνάψει Market Access συμφωνία για την Πολιτεία της Pennsylvania, ενώ βρίσκεται σε στάδιο διαπραγματεύσεων για τη σύναψη αντίστοιχων συμφωνιών σε έξι (6) επιπλέον Πολιτείες των Η.Π.Α – New Jersey, Indiana, Louisiana, Iowa, Missouri, Mississippi, καθώς και για τις αγορές του Μεξικού και του Καναδά.

Το πλάνα επέκτασης

Το πολυετές πλάνο ανάπτυξης της ελληνικής στοιχηματικής εταιρείας προβλέπει την είσοδο στις αγορές της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, του Βελγίου, της Ουγγαρίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, αλλά και την επέκταση σε ΗΠΑ, Καναδά και Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των Μεξικό, Περού, Χιλής, Βραζιλίας, Κολομβίας και Αργεντινής.

Έχοντας ιδρυθεί το 2010, η εταιρεία δραστηριοποιείται στο iGaming και στον online στοιχηματισμό, λειτουργώντας μέχρι στιγμής σε τέσσερις αγορές: Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Μάλτα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μικτών εσόδων από το gaming κυμαίνεται στα 107%. Κατά το ίδιο διάστημα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των EBITDA προσέγγισε το 182%.

Για το 2022, η Novibet προσδοκά να πετύχει καθαρά έσοδα από το gaming, ύψους 156 εκατ. δολαρίων, καθώς και αποτελέσματα EBITDA της τάξης των 20 εκατ. δολαρίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA