ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/04/2022 16:16

Εκτακτο δώρο Πάσχα: Πληρώνονται τις επόμενες μέρες οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τις συντάξεις Μαΐου

Συντάξεις Μαΐου, 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων, διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού Α21 θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται μέσα στις επόμενες ημέρες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εκτακτο δώρο Πάσχα: Πληρώνονται τις επόμενες μέρες οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τις συντάξεις Μαΐου
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Συντάξεις Μαΐου, 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων, διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού Α21 θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Παρακάτω ακολουθούν όλες οι πληρωμές μέχρι το Πάσχα:

Διαβάστε ακόμη: Ηλεκτρικό ρεύμα: Καμία επιβάρυνση σε καταναλωτές σύμφωνα με τη ΔΕΗ

Πιο συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι θα λάβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου την Πέμπτη 14 Απριλίου των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τα τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ).

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου, οι συνταξιούχοι που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 θα πληρωθούν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Στις 21 Απριλίου 2022, Μεγάλη Πέμπτη, θα πιστωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Video Loading...

Παράλληλα ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ που θα δοθεί σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους τη μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου.

Οι πλέον κερδισμένοι του έκτακτου επιδόματος είναι τα ζευγάρια των χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και λαμβάνουν ο καθένας εισόδημα από συντάξεις (κύρια και επικουρική) έως 600 ευρώ τον μήνα, με την προϋπόθεση να μην έχουν άλλα εισοδήματα. Σε αυτή την περίπτωση η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ καταβάλλεται και στους δύο δικαιούχους. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην ξεπερνούν τα 14.400 ευρώ ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα.

Επίσης τη μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου θα καταβληθούν τα μπόνους στους δικαιούχους των επιδομάτων παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου ποσού και των αναπηρικών. Αναλυτικότερα θα καταβληθούν:

  • Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους στην πλατφόρμα, μπορούν να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ακόμα και στο τέλος του 2022. Πάντως, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, κανείς δεν πρόκειται να χάσει το έκτακτο βοήθημα το οποίο αντιστοιχεί σε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού. Δηλαδή η οικογένεια με ένα παιδί που δικαιούται επίδομα 70 ευρώ τον μήνα, θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 105 ευρώ (70+35).
  • Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.
  • Το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ θα καταβληθεί σε περίπου 167.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος. Η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ το αργότερο έως τις 21 Απριλίου. Θα προηγηθεί, δηλαδή, της τακτικής καταβολής της μηνιαίας προνοιακής παροχής που θα λάβει χώρα στις 30 Απριλίου. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται στα 33,4 εκατ. ευρώ.
  • Οι περίπου 240.000 ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα πάρουν διπλή δόση τον Απρίλιο. Η επιπλέον δόση θα καταβληθεί άπαξ και θα προηγηθεί της τακτικής που θα καταβληθεί στις 29 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ