Μενού
  • Α-
  • Α+

Μόνιμος... πονοκέφαλος είναι πια για τους οδηγούς η ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων, η οποία προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πολίτες που αναγκάζονται να «κόψουν» όσες περισσότερες μετακινήσεις μπορούν για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες. Η τιμή στην αντλία της βενζίνης σπάει κάθε ρεκόρ, αφού καθημερινά τα καύσιμα συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους στα βενζινάδικα σε ολόκληρη τη χώρα. Η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης ακριβαίνουν με τους οδηγούς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για... λιγοστά χιλιόμετρα.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης για ηλεκτρικό ρεύμα: Είδα απότομες αυξήσεις - Είχαμε το θάρρος να τις διορθώσουμε

Σα να αγοράζεις... σαμπάνια στην Αμοργό 

Συγκεκριμένα, πάνω από τα 2,2 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται σε αρκετές περιοχές η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτ.) με τον Έβρο, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες να ξεπερνoυν ακόμα και τα 2,3 ευρώ/λίτρο. Στις περιοχές με τις υψηλότερες τιμές η Αμοργός με 2,600 ευρώ/λίτρο και την... κούρσα να είναι ασταμάτητη και στις κορυφαίες θέσεις της λίστας βρίσκονται τα νησιά που το λίτρο βενζίνης είναι σα να αγοράζεις... σαμπάνια. 

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έχουν την... τιμητική τους, καθώς η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,359 και 2,302 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα, ενώ πάνω από τα 2,2 ευρώ το λίτρο είναι η τιμή της αμόλυβδης σε Κρήτη, Σάμο, Λευκάδα, Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Στην ηπειρωτική χώρα, οι πιο υψηλές τιμές της αμόλυβδης καταγράφονται στον Εβρο και την Ευρυτανία όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 2,266 ευρώ το λίτρο και στην Φωκίδα με 2,217 αντίστοιχα. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η μέση τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ.) διαμορφώνεται στα 2,171 ευρώ/λίτρο, η αμόλυβδη (100 οκτ)  2,323 ευρώ/λίτρο, η Super στα 2,145 ευρώ/ λίτρο, το Diesel Κίνησης 1,911 ευρώ/λίτρο και τέλος το υγραέριο κίνησης (Autogas) στα 1,129 ευρώ/λίτρο.

Οι περιοχές με την ακριβότερη αμόλυβδη είναι σήμερα:

  1. Πάτμος 2,619 €

     

  2. Ικαρία Φούρνους 2,577 €

     

  3. Ψαρά 2,533 €

     

  4. Λήμνος Μούδρος 2,52 €

     

  5. Σέρρες 2,45 €

     

  6. Κέρκυρα 2,433 €

     

  7. Έβρος Διδυμότειχο 2,428 €

     

  8. Ηράκλειο 2,379 €

Και με την υψηλότερη τιμή στο πετρέλαιο κίνησης:

  1. Νίσυρος 2,29 €

     

  2. Σέρρες 2,25 €

     

  3. Λήμνος Μυρίνα 2,23 €

     

  4. Ψαρά 2,22 €

     

  5. Σαμοθράκη 2,138 €

     

  6. Κέρκυρα 2,089 €

Fuel Pass: Τι ισχύει με το bonus από το επίδομα βενζίνης

Στο μεταξύ, το μέτρο της κυβέρνησης για επιδότηση ανά λίτρο βενζίνης, έχει μεγάλο αντίκτυπο, καθώς πάνω από δύο στους τρεις δικαιούχους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση. Οι περισσότεροι δικαιούχοι τoυ επιδόματος βενζίνης  έχουν ήδη «πάει ταμείο», καθώς από τις 2.292.736 αιτήσεις που έγιναν δεκτές μέχρι σήμερα Τετάρτη, 1.647.269 έχουν ήδη πληρωθεί. Πολύ μικρός, ωστόσο, είναι ο αριθμός των δικαιούχων που επέλεξε να λάβει το ποσό μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο. Οι περισσότεροι προτίμησαν, αντίθετα, να το εισπράξουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό - κι αυτό παρότι έτσι χάνουν το bonus των 5 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τις 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις που έχουν υποβληθεί - σε σύνολο τριών εκατομμυρίων δικαιούχων - οι περισσότεροι έχουν προτιμήσει να μπει η επιδότηση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Μόνο οι 400.000 επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα καυσίμων στο κινητό, που δίνει και τα έξτρα 5 ευρώ. Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Open, οι λόγοι για το παραπάνω παράδοξο είναι οι εξής:

  • Οι δικαιούχοι είτε δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία
  • Δεν έχουν email ή/και κάποιον να τους ανοίξει έναν λογαριασμό 
  • Δεν επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν την επιδότηση για τα καύσιμα, αλλά για να καλύψουν κάποια άλλη ανάγκη.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA