Μενού
  • Α-
  • Α+

Το επίδομα πληροφορικής χορηγείται μόνο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής και εργάζονται κατά πλήρες ωράριο.

Διαβάστε ακόμη: Ηπατίτιδα στα παιδιά: Επίσημα τρία κρούσματα στη χώρα μας - Τα συμπτώματα

Αυτό έκρινε η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπως αναφέρεται σε σημερινή (σ.σ. 13.05.2022) ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με απόφασή της, η οποία κατέληξε ότι το επίδικο επίδομα πληροφορικής δεν το δικαιούνται οι υπάλληλοι, οι οποίοι απλώς χρησιμοποιούν κατά την παροχή της εργασίας τους ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) λόγω της τεχνολογικής προόδου, όπως παλαιότερα χρησιμοποιούσαν τη γραφομηχανή ή την αριθμομηχανή.

Η απόφαση της Ολομέλειας (5/2021) αφορά 34 εργαζόμενους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το επίδομα πληροφορικής προβλέπεται για τους ειδικευμένους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής, υπηρετούν κατά πλήρες ωράριο σε νομοθετημένες υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα ή κέντρα πληροφορικής και κατέχουν τα προσόντα που ορίζονται στο Π.Δ. 194/1988, για όσο διάστημα απασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά στις υπηρεσίες για τις οποίες έχει προβλεφθεί η ειδική θέση, ενώ προβλέπεται ρητά ότι αυτό δεν καταβάλλεται σε άλλες ειδικότητες, όπως στους υπαλλήλους που είναι απλοί χρήστες Η/Υ.

Η απόφαση της Ολομέλειας (5/2021) η οποία ανακοινώθηκε σήμερα (σ.σ. 13.05.2022) από τον Άρειο Πάγο, εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει ήδη δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA