Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής κίνησης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που το περασμένο καλοκαίρι επλήγησαν από τις φωτιές, αλλά στη Σάμο που «χτυπήθηκε» από τον καταστροφικό σεισμό, προωθεί η κυβέρνηση. Μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει επί της ουσίας επιδότηση σε όλους όσοι επιλέξουν τα συγκεκριμένα μέρη για διακοπές.

Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη: Καλπάζει ολοταχώς προς το ψυχολογικό φράγμα των 3 ευρώ!

Σύμφωνα με την τροπολογία, κάθε ενήλικας που θα επιλέξει για τουρισμό τη Σάμο ή τη Βόρεια Εύβοια, μπορεί να υποβάλει αίτηση για παροχή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, μέσω της οποία θα μπορεί να καλύψει δαπάνες μεταφοράς, εστίασης και διαμονής.

Η οικονομική ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ για τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και το ποσό των 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

Δικαιούχοι είναι, σύμφωνα με την τροπολογία, όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Ειδικά για τους έγγαμους τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι υπόχρεος υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική τροπολογία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA